Οι μετριοπαθείς πότες ζουν περισσότερο από αυτούς που απέχουν τελείως ή πίνουν πολύ

[…]

krasi

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι εκείνοι που δεν καταναλώνουν καθόλου αλκοόλ φάνηκε να έχουν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας , ανεξάρτητα από το αν ήταν πρώην πότες ή όχι , από εκείνους που έπιναν πολύ .

Η έρευνα , η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Αλκοολισμός αναφέρει ότι η Κλινική και Πειραματική Έρευνα , διαπίστωσε ότι το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας βρέθηκε σε μετριοπαθείς πότες , προσδιορίζοντας εκείνους που καταναλώνουν από ένα έως τρία ποτά την ημέρα .

Συγγραφείς στο περιοδικό έγραψαν : « Ένα πρότυπο ελέγχου για το πρώην πρόβλημα με το αλκοόλ, προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας , και βασικών κοινωνικο-δημογραφικών και κοινωνικο- συμπεριφορικών παραγόντων, καθώς και για την ηλικία και το φύλο , μείωσε σημαντικά την επίδραση της θνησιμότητας για τους απέχοντες σε σύγκριση με μετριοπαθείς πότες .

«Ωστόσο , ακόμη και μετά την προσαρμογή για όλους τους συμπαράγοντες , οι απέχοντες και οι γεροί πότες εξακολούθησαν να παρουσιάζουν αυξημένους κινδύνους θνησιμότητας από 51 % και 45 % , αντίστοιχα , σε σύγκριση με τους μετριοπαθείς πότες » .

Κατέληξαν στο συμπέρασμα : « Ακόμη και μετά την συνεκτίμηση των παραδοσιακών και μη παραδοσιακών συμπαραγόντων , η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συνέχισε να δείχνει μια ευεργετική επίδραση στην πρόβλεψη του κινδύνου θνησιμότητας ».
krasiagr.com

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει