Newsroom

Newsroom

Οι κινηματογραφικές αφίξεις της εβδομάδας: Από 10 Μαΐου στις αίθουσες

Το σκάνδαλο με τον Τεντ Κένετι, η ζωή του ζωγράφου Πωλ Γκωγκέν και μία ιστορία κατασκοπείας αποτελούν μόνο μερικές από τις κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας.

5af456981dc524ef4a8b4639

Αναλυτικά οι ταινίες που μπορεί να δει κανείς από σήμερα στις αίθουσες: 

H Eνοχή των Κένεντι

18 Ιουλίου, 1969. Ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι φεύγει από ένα πάρτι στο Chappaquiddick της Μασαχουσέτης με συνοδηγό τη Μαίρη Τζο Κόπεχνε, μία πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια στρατηγικής που είχε συνεργαστεί με τον Μπόμπι Κένεντι για την καμπάνια του την προηγούμενη χρονιά. Οι συνθήκες αυτού που ακολούθησε έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εδώ και 50 χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αυτοκίνητο έπεσε από μία γέφυρα με αποτέλεσμα η συνοδηγός να χάσει τη ζωή της, γιατί ο Τεντ Κένεντι ανέφερε το δυστύχημα 10 ώρες μετά…

Σκηνοθεσία: Τζον Κέραν

Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μάρα, Τζέσον Κλαρκ, Ολίβια Θίρλμπι, Κλάνσι Μπράουν, Εντ Χελμς


Βηρυτός

Δύο μυστικοί πράκτορες της CIA αναθέτουν στον Μέισον Σκιλς, έναν πρώην Αμερικανό διπλωμάτη, να επιστρέψει στον Λίβανο μετά από δέκα χρόνια, για να διαπραγματευτεί τη ζωή ενός φίλου του. Τίποτα δεν είναι όπως το θυμόταν και εκτός από τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μέισον βρίσκεται αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που αφορούν τις προθέσεις του ισραηλινού στρατού, επικεφαλής Αμερικανών πολιτικών, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διεφθαρμένων γραφειοκρατών.

Σκηνοθεσία: Μπραντ Άντερσον

Πρωταγωνιστούν: Τζον Χαμ, Ρόζαμουντ Πάικ, Ντιν Νόρις, Μαρκ Πελεγκρίνο, Λάρι Πάιν


Το Κουκλόσπιτο του Τρόμου

Μια μητέρα και οι δύο κόρες της κληρονομούν το σπίτι της θείας τους. Το πρώτο τους βράδυ εκεί η μητέρα θα αναγκαστεί να προστατεύσει τις κόρες της από δολοφονικούς εισβολείς. Δεκαέξι χρόνια μετά οι δύο αδερφές θα επιστρέψουν στο σπίτι και τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται περίεργα.

Σκηνοθεσία: Πασκάλ Λογκιέ

Πρωταγωνιστούν: Κρίσταλ Ριντ, Αναστάζια Φίλιπς, Μιλέν Φάρμερ


Κοκομπλόκο

Όταν τρεις γονείς, κατά λάθος, διαβάζουν τα μηνύματα που ανταλλάσσουν τα κορίτσια τους μεταξύ τους αναφορικά με την πρόθεσή τους να γίνουν γυναίκες στο χορό αποφοίτησης αρχίζει ένα κυνήγι να τις προλάβουν προτού… γίνει το κακό.

Σκηνοθεσία: Κέι Κάνον

Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Νιούτον, Τζον Τσένα, Λέσλι Μαν, Άικ Μπάρινχολτζ, Γκρέιαμ Φίλιπς


Χρόνια Πολλά

Ο Γιώργος, με την ανησυχία του πατέρα που θέλει να προστατέψει την κόρη του από ό,τι επικίνδυνο μπορεί να υπάρχει στον κόσμο, βλέπει τον εαυτό του μέσα από τα μάτια της κόρης του και νιώθει ντροπή για αυτό που εκείνη βλέπει. Η Μαργαρίτα βλέπει τον κόσμο μόνο με τις απόλυτες αλήθειες της ηλικίας της και παλεύει να κατανοήσει την ιδέα πως μπορεί την ίδια στιγμή ο Γιώργος, να είναι και ο πατέρας της και ένας αστυνομικός μονάδας αποκατάστασης τάξης που καταστέλλει με βία τους διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας. Ο πατέρας και η κόρη κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε ρόλους που τους έχουν κάνει εχθρούς…

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου

Πρωταγωνιστούν: Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Ήμελλος, Μυρτώ Αλικάκη, Βασίλης Μαγουλιώτης


Πολ Γκωγκέν

1891. Ο ζωγράφος Πολ Γκωγκέν είναι ήδη γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλους του Παρισιού, αλλά νιώθει κουρασμένος από τον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο και τις πολιτικές, ηθικές και καλλιτεχνικές του συμβάσεις. Έτσι, αποφασίζει να αφήσει πίσω του τη γυναίκα του και τα παιδιά του και να φύγει από το Παρίσι. Προορισμός του, η άλλη άκρη του κόσμου, η Πολυνησία και συγκεκριμένα η Ταϊτή. Λαχτάρα του να βρει την απόλυτη καθαρότητα. Και είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να πραγματώσει τις αναζητήσεις του. Ξεπεσμένος και ολότελα μονάχος, ο Γκωγκέν μπαίνει μέσα στη ζούγκλα της Ταϊτής και συναντάει Μαορί και την Τεχούρα. Η Τεχούρα θα γίνει η σύντροφός του, η γυναίκα του και η μούσα του, εκείνη που θα του εμπνεύσει τις πιο σπουδαίες δουλειές του εικαστικά.

Σκηνοθεσία: Εντουάρ Ντελίκ

Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Τιέ Αντάμς, Μαλίκ Ζιντί


Ενας Σκίουρος Σούπερ Ήρωας 2

Για άλλη μία φορά, βρισκόμαστε στην Όουκταουν, όπου ο μοχθηρός δήμαρχος έχει αποφασίσει να γκρεμίσει το πάρκο Liberty και στη θέση του να χτίσει ένα επικίνδυνο λούνα παρκ. Ο Σέρλι και η ετερόκλητη ομάδα φίλων του συμμαχούν για να σώσουν το σπίτι τους, να κατατροπώσουν τον δήμαρχο και να ανακαταλάβουν το πάρκο.

Σκηνοθεσία: Καλ Μπρούνκερ


Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.