Newsroom

Newsroom

Οι κανόνες εμπλοκής έχουν ήδη παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό!

Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο…

bostanoglu

Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό και ότι το τελευταίο θα κινηθεί με βάση αυτούς. Ο κ. Μποστάνογλου ρωτήθηκε αν οι ασκήσεις σχετίζονται με την ένταση στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και είπε πως αυτές πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια κι ότι αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ικανότητας συνεργασίας με τους συμμάχους.

Όταν ρωτήθηκε τί θα γίνει αν τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ ο Τούρκος ναύαρχος είπε «θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που μας έχουν δοθεί: «Οι κανόνες εμπλοκής έχουν ήδη παραδοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο ναυτικού. Οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή για την επίγνωση κατάστασης», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ.

Ο Μποστάνογλου δήλωσε επίσης ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν από κοντά και υποστηρίζουν το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά», ενώ παρακολουθούν από απόσταση 900 χιλιομέτρων το ερευνητικό σκάφος που έχει ενοικιάσει η «Ελληνοκυπριακή διοίκηση Νότιας Κύπρου». Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι εντολές που του έχουν δοθεί είναι να μην παραβιάσει την απόσταση των 900 χιλιομέτρων και γι αυτό το λόγο δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρενόχληση.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα» διεξάγονται στις 6-14 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή και νατοϊκών στοιχείων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και τον Καναδά, καθώς και μιας φρεγάτας από το Πακιστάν. Ξεκίνησαν στη ναυτική βάση «Ακσάζ» στη Μαρμαρίδα και θα συνεχιστούν με ασκήσεις άμυνας, ενώ η τελική φάση προβλέπει επίσκεψη στο λιμάνι της Αττάλειας.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Ηurriyet, οι σεισμικές έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κύπρο μετά τη διακήρυξη της τριμερούς στο Κάιρο, ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση ανάλογης τριμερούς και με το Ισραήλ.

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV