Newsroom

Newsroom

Οι Ιταλοί πήραν DNA από 14 Έλληνες για τα επεισόδια στο Μιλάνο

Σε υποχρεωτική by CM” rel=”nofollow”>λήψη δειγμάτων DΝΑ υποβλήθηκαν 14 Έλληνες οι οποίοι βρίσκονταν στο Μιλάνο το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής,…

milano 0

Σε υποχρεωτική by CM” rel=”nofollow”>λήψη


δειγμάτων DΝΑ υποβλήθηκαν 14 Έλληνες οι οποίοι βρίσκονταν στο Μιλάνο το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία, από διαδηλωτές οι οποίοι πήραν μέρος στην κινητοποίηση «No Expo».

Την απόφαση για την υποχρεωτική λήψη δειγμάτων DNA «από δεκατέσσερις Έλληνες που εντοπίσθηκαν κοντά σε διαμέρισμα το οποίο τελεί υπό κατάληψη», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», έλαβε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Μαουρίτσιο Ρομανέλλι. Ο συνήγορος υπεράσπισής τους μετέβη στην διεύθυνση αστυνομίας και κατέθεσε ένσταση, μάταια όμως όπως αποδείχθηκε, κατά της απόφασης.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο «τα δείγματα DΝΑ είναι δυνατό να χρησιμεύσουν για να συγκριθούν με εκείνα που ανιχνεύθηκαν πάνω σε ρόπαλα, κράνη και βόμβες μολότοφ.

«Σε βάρος των Ελλήνων ασκήθηκε δίωξη για προβολή αντίστασης κατά της αρχής και σήμερα το πρωί, όπως διέρρευσε επέστρεψαν αεροπορικώς στην χώρα τους», αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ της «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…