Newsroom

Newsroom

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Ουκρανία για πιθανή ρωσική εισβολή μέσα στο επόμενο 48ωρο

Δραματικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ ενημέρωσαν νωρίτερα σήμερα την ουκρανική κυβέρνηση για πιθανή ρωσική εισβολή μέσα στο επόμενο 48ωρο.

AP22028787081146

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει και φανερώνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία πλήρους κλίμακας εισβολή εντός των επόμενων 48 ωρών, αποκάλυψαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στο Newsweek.

 

«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει προειδοποιηθεί ότι η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μια εισβολή εντός 48 ωρών με βάση τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ», δήλωσε στο Newsweek Αμερικανός αξιωματούχος με άμεση γνώση.

 

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι, «οι αναφορές από παρατηρητές αεροσκαφών δείχνουν ότι η Ρωσία παραβίασε τον ουκρανικό εναέριο χώρο νωρίτερα σήμερα, πετώντας αναγνωριστικά αεροσκάφη για σύντομο χρονικό διάστημα πάνω από την Ουκρανία».

 

Πηγή κοντά στην κυβέρνηση του Ζελένσκι επιβεβαίωσε επίσης στο Newsweek ότι ελήφθη μία τέτοια προειδοποίηση, ωστόσο σημείωσε ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που το Κίεβο κλήθηκε να προετοιμαστεί για επικείμενη μεγάλης κλίμακας ρωσική στρατιωτική δράση.

 

Ανησυχία προκαλεί ακόμα το γεγονός ότι ο αξιωματούχος ανέφερε στο Newsweek ότι η εισβολή δεν θα περιλαμβάνει μόνο την περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά, αλλά και μια μεγάλη προέλαση προς το Κίεβο προερχόμενη από τα βόρεια σύνορα με την Λευκορωσία όπου Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί και κάνουν ασκήσεις το τελευταίο διάστημα.

 

Δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό καθ’ οδόν προς το Ντονέτσκ

 

Δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό χωρίς αναγνωρίσιμα διακριτικά κατευθύνονται προς το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους από την πλευρά των ρωσικών συνόρων, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρία δημοσιογράφου που βρίσκεται στην περιοχή.

Το ένα κονβόι περιλαμβάνει εννέα τανκς και ένα στρατιωτικό όχημα, ενώ το δεύτερο φορτηγά και βυτιοφόρα, δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Το Κίεβο κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε από τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να φύγουν άμεσα. Παράλληλα η Μόσχα άρχισε την εκκένωση της πρεσβείας της στην ουκρανική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής