Οι εκλογές πέρασαν, οι εκβιασμοί επέστρεψαν: "Τρίτο μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ"

Οι ευρωεκλογές πέρασαν και μαζί με αυτές και τα ψέματα για να διασωθεί η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Οι δηλώσεις Σόιμπλε,…

soible 4

Οι ευρωεκλογές πέρασαν και μαζί με αυτές και τα ψέματα για να διασωθεί η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Οι δηλώσεις Σόιμπλε, με τις οποίες προανήγγειλε ουσιαστικώς το τρίτο μνημόνιο αλλά κι έκανε λόγο για το υπαρκτό ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, διαψεύδουν την εικόνα ανάπτυξης και του «έχουμε αφήσει δύσκολα πίσω μας», την οποία καλλιέργησαν επιμελώς ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρό του το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα.

«Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει νόθα στηρίγματα για να αποφύγει τις κάλπες και τη λαϊκή ετυμηγορία, οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων όπως του κ. Σόιμπλε, αλλά και η Έκθεση του ΔΝΤ, προσγειώνουν στη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ούτε την πρόσδεσή της σε μια καταστροφική πολιτική που εξοντώνει τον ελληνικό λαό και συνεπάγεται τη λήψη νέων αντικοινωνικών μέτρων, ούτε ότι το δημόσιο χρέος, που αποτελεί το πρόσχημα των μνημονίων, δεν καθίσταται σε καμία περίπτωση βιώσιμο. Επικοινωνιακές και μόνο κινήσεις, όπως ο φημολογούμενος ανασχηματισμός, δεν μπορούν να διορθώσουν την εικόνα κυβερνητικής αποσύνθεσης», αναφέρει χαρακτηριστικώς σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει πως έχε δοθεί οριστική κι αμετάκλητη απάντηση στο ερώτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωσή του, η απάντηση έχει περάσει μέσα από τις αιματηρές οικονομίες και θυσίες του ελληνικού λαού. «Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όπως είναι γνωστό και έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurogroup, είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015. Για την περίοδο 2015-2016 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τα αποτελέσματα της τραπεζικής δοκιμασίας που θα διενεργήσει η ΕΚΤ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο εκείνων των μεταρρυθμίσεων που είναι σε όφελος του ελληνικού λαού, δηλαδή που αυξάνουν το εθνικό προϊόν, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και μειώνουν τις τιμές καταναλωτή, διευκολύνοντας έτσι και την πρόσβασή της στις διεθνείς χρηματαγορές χωρίς ανάγκη νέων μνημονίων και μέτρων λιτότητας. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια έξαρση νέου λαϊκισμού, βλέπει παντού φαντάσματα και αντικοινωνικά μέτρα, εμείς εργαζόμαστε συστηματικά για την ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

5650405

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

Χωρίς ρεύμα μέσα σε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες ρεκόρ