Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Κλασική μουσική στα Κουφονήσια, Τσαρούχης στην Άνδρο

Οι δικές μας προτάσεις για τις επόμενες μέρες: θέατρο, σινεμά, εκδηλώσεις και συναυλίες. 

κεντρικο 2

Τσαρούχης στην Ανδρο

Στις 27/7 εγκαινιάζεται έκθεση 91 έργων του Γιάννη Τσαρούχη (34 πρωτότυπα και 57 «πολλαπλά») στο Ιδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως στην Ανδρο. Η έκθεση στοχεύει στη μετατροπή του θεατή από παθητικό αποδέκτη των έργων του σε συμμέτοχο παράγοντα. Μέσα από έπιπλα και αντικείμενα εποχής μυείται στο ύφος, στην αισθητική και την πνευματική ατμόσφαιρα που φώτισε με τα έργα του ο μεγάλος αυτός δημιουργός. Γι’ αυτό και η ανεξίτηλη μνήμη του τιμάται υποδειγματικά εφέτος στην Ανδρο, 30 χρόνια μετά την απώλειά του.

Info Εως 30/9

Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου

Από τις 22 έως τις 27/7 έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου, μια εβδομάδα μουσικής, χορού και αυτοσχεδιασμού με θέμα «Swing – Jazz και Lindy Hop». Είκοσι καλλιτέχνες θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και την αγάπη τους με περισσότερους από 80 συμμετέχοντες χορευτές και μουσικούς, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, ακορντεονίστες, κιθαρίστες, βιολονίστες, μπασίστες, κλαρινετίστες και με το κοινό των συναυλιών, τους φίλους του φεστιβάλ, τους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού.

Info syrosaccordionfestival.com

Baba Zula στο Gazarte

Οι εντυπωσιακοί Baba Zula, η μπάντα που έχει λατρέψει το αθηναϊκό κοινό για τα ξεσηκωτικά live της, έρχεται για μια σπάνια συναυλιακή εμπειρία και μια άκρως διονυσιακή βραδιά στην ταράτσα του Gazarte. Κάθε ταξίδι στον μουσικό κόσμο των χαρισματικών Baba Zula είναι και μια τελετουργία, όπου ο ανατολίτικος ήχος συναντά τα σύγχρονα ηλεκτρονικά στοιχεία, την ψυχεδελική ροκ, την dub και τη ρέγκε, με το μουσικό αποτέλεσμα να ονομάζεται Istanbul Psychedelic.

Info 26/7. Οι πόρτες ανοίγουν: 21.00, ώρα έναρξης: 22.00

O σαξοφωνίστας Τσαρλς Λόιντ στο Sani Festival

Μια μεγάλη μουσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης κατά σειρά συναυλίας του Jazz on the Hill: ο λόφος της Σάνης θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για έναν θρύλο της τζαζ, τον σαξοφωνίστα Τσαρλς Λόιντ, τους μουσικούς του Sky Trio, Ρούμπεν Ρότζερς στο μπάσο και Ερικ Χάρλαντ στα ντραμς, και τους Μαρία Φαραντούρη, Τάκη Φαραντζή και Σωκράτη Σινόπουλο.

Info

Sani Resort, 23/7, στις 21.30

Eκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο

Στo πλαίσιο του Πολιτιστικού Αυγούστου του Δήμου Ναυπλιέων ανοίγει τις πύλες της η ετήσια θεσμοθετημένη έκθεση βιβλίου στην πλατεία Ωνάση. Την έκθεση βιβλίου, στην οποία συμμετέχουν 70 εκδότες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ). Η έκθεση αποτελεί σταθερό θεσμό πολιτισμού τόσο για την πόλη του Ναυπλίου όσο και για την ευρύτερη περιοχή του νομού Αργολίδας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν το έργο της Ενωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών του νομού Αργολίδας.

Info

Πλατεία Ωνάση, 26/7-25/8, καθημερινά από 19.30 έως τα μεσάνυχτα

4ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων διεξάγεται στην καρδιά των Κυκλάδων, το Aνω Κουφονήσι. Το φετινό πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, αρχιμουσικός και πιανίστας Κορνήλιος Μιχαηλίδης, περιλαμβάνει μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού προφίλ με σπουδαίους ερμηνευτές από όλο τον κόσμο. Τη Δευτέρα 22/7 θα παρουσιαστεί ρεσιτάλ βιολιού του βιολονίστα Σίμου Παπάνα. Στο πιάνο θα τον συνοδεύει η Ντανιέλα Νταμιανόβα.

Info

Οικία Μιχαηλίδου, στις 20.30

Επίσης:

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη εμφανίζεται στον χώρο της ιστορικής Σχολής Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου (27/7, 21.00)

H Kapopoulos Fine Arts Μykonos Gallery παρουσιάζει την έκθεση του κορυφαίου Γάλλου εικαστικού Richard Orlinski (έως 25/7)

Η ομάδα κλασικού και σύγχρονου χορού της Ελενας Μιχαηλίδου παρουσιάζει τους ελληνικούς χορούς του Μορίς Μπεζάρ σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου (27/7, 21.30)

 

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ