Οι βόλτες του Κάρολου και της Καμίλα στην Αθήνα

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του διαδόχου του Ηνωμένου Βασιλείου Καρόλου στην Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης από τις 9 μέχρι τις 11 Μαΐου, κατά την οποία θα συνοδεύεται από την σύζυγό του Καμίλα Πάρκερ.

5ae361251dc52400548b45ae

Η προσγείωση του πριγκηπικού ζεύγους είναι προγραμματισμένη για τις 2.50 μ.μ. της Τετάρτης 9/5 ενώ αμέσως μετά ο Κάρολος θα κατευθυνθεί στον Άγνωστο Στρατιώτη όπου θα καταθέσει στεφάνι στις 3.20 μ.μ.

Στις 3.30 μ.μ. θα επισκεφθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στις 4.10 μ.μ. τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα μεταβούν στη συνέχεια την πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι, στην οποία και θα διαμείνουν, ενώ θα ακολουθήσει στις 8.30 μ.μ. το δείπνο προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 10/5

Την Πέμπτη 10/5 στις 10 π.μ. ο διάδοχος θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να περπατήσει στους παρακείμενους δρόμους της Αρχιεπισκοπής (η οποία συνορεύει με την Πλάκα και το Μοναστηράκι) αλλά και να επισκεφτεί καταστήματα!

Στις 11.20 π. μ. ο Κάρολος θα επισκεφθεί το συμμαχικό νεκροταφείο στον Άλιμο, όπου θα αποτίσει φόρο τιμής στους στρατιώτες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια θα μεταβεί σε βρετανικά πλοία που έχουν αγκυροβολήσει στον Σαρωνικό (αλλά και στο θωρηκτό Αβέρωφ).

Η Καμίλα Πάρκερ θα επισκεφθεί το μεσημέρι τη Μονή Καισαριανής αλλά και το Ίδρυμα για Κακοποιημένες Γυναίκες του Δήμου Αθηναίων, ενώ στις 3.20 μ.μ. ο Κάρολος θα ξεναγηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Θα ακολουθήσει στις 6.30 μ.μ. δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία, και στις 8 μ.μ. την Αγγλικανική Εκκλησία

Το πρόγραμμα της Πέμπτης θα κλείσει με ιδιωτικό δείπνο στο Athens Club .

Στις 11/5 ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα θα αναχωρήσουν στις 11.15 π.μ. από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το Ηράκλειο όπου θα επισκεφθούν την Κνωσό και τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή.

Η Καμίλα θα επισκεφθεί επίσης το οινοποιείο Λυραράκη αλλά και προσφυγόπουλα στο Ηράκλειο, ενώ ο Κάρολος θα μεταβεί στην Πλατεία Αρχάνων για φαγητό και… κρητικό γλέντι.

Στις 4 μ.μ. Κάρολος και Καμίλα θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία.  

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…