Newsroom

Newsroom

Οι αστοί τρομάξανε…

Παραιτηθείτε, ξεκουμπιστείτε, φύγετε, αδειάστε μας τη γωνιά, κάτω η χούντα του ΣΥΡΙΖΑ, SYRIZA delenda est. Πράμα, λέμε. Να τα βλέπουμε στο φαιό τμήμα του Διαδικτύου όσοι επιμένουμε και να μαζεύουμε τα μπογαλάκια μας για τη Βενεζουέλα.

576180991dc52427768b45b8

Του Θανάση Καρτερού

Διότι, όπως εξηγεί έγκυρος αρθρογράφος έγκυρου site, υποτιμήσαμε τους αστούς. Τους τρομάξαμε τους αστούς. Υποτιμήσαμε την παλιά σοφία, που έγινε και επαναστατικό τραγούδι, προσθέτω: Οι αστοί τρομάξανε και κάστρα φτιάξανε. Ή, αν το θέλετε προσαρμοσμένο: Οι αστοί τρομάξανε και μπούγιο φτιάξανε.

Διότι περί μπούγιου πρόκειται. Μπούγιο στην πολεμική κατά της κυβέρνησης. Μπούγιο στους τραμπουκισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Και μπούγιο του μπούγιου χθες στο Σύνταγμα. Αν δεν έχεις θέσεις, ομάδα, προπονητή, την τύφλα σου, καλό είναι το μπούγιο. Διότι το μπούγιο έχει μια βασική ιδιότητα: Παράγει μπούγιο. Με αποτέλεσμα να βλέπουμε όσα βλέπουμε τελευταία. Με τον κολοφώνα του μπούγιου Μητσοτάκη να καθιστά υπεύθυνο τον εθνικοσοσιαλιστή Τσίπρα για την ασφάλεια των κατσαρολιστών!

Αλλά, πέρα από το τρολ της αστικής επαναστατικής κραιπάλης, υπάρχει εδώ ένα σοβαρό ζήτημα. Απείρως πιο σοβαρό από την επανάσταση του κολλαγόνων και των βαρόνων: Τι κάνουν όσοι επιμένουν. Με πόση αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουν το κύμα της κατσαρόλας, της παρόλας και της τιραμόλας όσοι εννοούν τι ακριβώς παίζεται. Διότι, για να λέμε την αλήθεια, μας έχουν πάρει φαλάγγι στη λεγόμενη επικοινωνία. Στη δημιουργία εντυπώσεων. Στην προπαγάνδα. Μπούγιο – ΣΥΡΙΖΑ, τρία μηδέν.

Οι μισοί επώνυμοι που βγαίνουν στην τηλεόραση τα κάνουν χειρότερα. Η σολομωνική της απολογητικής. Στους πάνω ορόφους ο Μητσοτάκης έχει πλημμυρίσει με σκατά την πολιτική αντιπαράθεση. Εσύ είσαι πήξε κι εσύ είσαι δείξε. Και κάτω, εκεί που κρίνονται όλοι και όλα, βαρεθήκαμε να διαβάζουμε για εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που ματαιώνονται επειδή μερικές δεκάδες νοματαίοι θέλουν να κάνουν το αντιαριστερό ή υπεραριστερό, μπούγιο τους. Αποτέλεσμα; Εικόνα υποχώρησης.

Και τι να κάνουμε; Να ξυπνήσουμε, να μιλάμε, να απαντάμε, να ρωτάμε, να θυμίζουμε, να ξεκαθαρίζουμε. Καμιά ενοχή απέναντι στους ένοχους που ντύθηκαν εισαγγελείς. Να υπερασπιστούμε ειρηνικά, αλλά ανυποχώρητα, το δικαίωμά μας του συνέρχεσθαι. Και να πάρει πρώτος ο Τσίπρας πάνω του την υπόθεση. Όπως πριν. Γιατί η επικοινωνία με τον λαό, η κινητοποίηση, το «πεζοδρόμιο» είναι το δυνατό μας χαρτί. Άμα το αντικαταστήσουμε με non papers, πάμε για βρούβες…

πηγη Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…