Οι "άριστοι" επιχειρηματίες, ο Αλαφούζος και ο Παναθηναϊκός

Είναι συγκεκριμένοι. Έχουν φαλιρίσει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει. Από κόμματα, μέχρι ποδοσφαιρικές ομάδες. Από κανάλια, εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, μέχρι ΜΚΟ. Είναι οι "άριστοι" επιχειρηματίες και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι.

5ae314911dc524cf498b457c

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Οι εταιρείες τους αν δεν είναι ήδη χρεοκοπημένες, εμφανίζουν ζημίες, όμως οι ίδιοι έχουν «(μ)παρκάρει» τα λεφτά τους σε κάποια «παραδεισένια» οφσόρ (όπως η Μαρέβα Μητσοτάκη) ή στην υπέροχη τραπεζική… ουδετερότητα της Ελβετίας.

Ζουν πλουσιοπάροχα και πίσω τους έχουν στρατιές κατεστραμένων, απολυμένων ή στην καλύτερη, απλήρωτων εργαζομένων.

Είναι οι άριστοι, Έλληνες επιχειρηματίες, που μαζί με τους πολιτικούς τους υπαλλήλους, από τα ΜΜΕ που ελέγχουν, σου σηκώνουν το δάχτυλο και σου λένε πως χρεοκοπήσαμε γιατί έζησες πάνω από τις δυνατότητές σου… γιατί δεν ήσουν ανταγωνιστικός

Αυτοί που έζησαν, επί δεκαετίες, ρουφώντας -με φωτογραφική διάταξη- την κρατική “Αμάλθεια”, ζώντας σα θεοί με τους κόπους σου.

Αυτοί που κάνουν τα πάντα για να επιστρέψουν στην εξουσία οι υπάλληλοί τους -όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης- που μεσολαβούσαν, σα γνήσιοι χατζηαβάτηδες, βρέξει-χιονίσει στον γνωστό τραπεζίτη της γειτονιάς, για να βγει εύκολα το θαλασσοδάνειο. Την ίδια περίοδο που εκατοντάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έβαζαν λουκέτο γιατί δεν είχαν πρόσβαση στην τραπεζική πίστωση.

Αυτοί που συνήθως οι βίλες τους γειτνιάζουν με κάποιου πρώην υπουργού, σε κάποιο νησί, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Αυτοί που -σε αγαστή και πάλι συνεργασία με το πολιτικό προσωπικό- υπερτιμολόγησαν ότι δημόσιο έργο υπάρχει και δεν υπάρχει… από τις τσέπες σου φυσικά.

Αυτοί που ονομάζουν «εγκληματικότητα» τα τρικάκια και τις μπογιές του Ρουβίκωνα, αλλά όχι τους 2,1 τόνους ηρωίνης του Noor1 και τις συμμορίες εκβιαστών και κακοποιών με τους οποίους, καταγεγραμμένα, συνομιλούν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ.

Αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τη 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα αλλά κάνουν την πάπια όταν πολύ στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, συλλαμβάνεται ως πελάτης κυκλώματος παιδοφιλίας στη Μολδαβία και δικάζεται για κατ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο επιχειρηματίας που «βούλιαξε» οικονομικά έναν τεράστιο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, είναι ίσως ο μεγαλύτερος θαυμαστής των μνημονίων και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν κατέστρεψε απλά τον Παναθηναικό, τον ταπείνωσε, εφαρμόζοντας ακριβώς τις ίδιες μνημονιακές πολιτικές που για χρόνια υμνεί από τα ΜΜΕ που ελέγχει

Ο Παναθηναϊκός καταστράφηκε οικονομικά με «μνημόνιο Αλαφούζου» και ο Αλαφούζος κατηγορεί τους «άλλους».

Ακριβώς όπως κάνει από την αρχή της κρίσης, το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα. 

O Γιάννης Αλαφούζος μπορεί να μην κατάφερε να ρίξει τον Τσίπρα, αλλά το παλεύει για τον Παναθηναϊκό. Ας του το αναγνωρίσουμε! 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr