«Οι άνθρωποι θα πρέπει να εργάζονται 4 ημέρες την εβδομάδα»

Η Σάνα Μαρίν, η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας και νεότερη ηγέτιδα στον κόσμο, αναφερόμενη στο εργασιακό ωράριο σε δηλώσεις της υποστήριξε ανοιχτά ότι "οι άνθρωποι πρέπει να περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους, τους αγαπημένους τους, τα χόμπι τους και άλλα πεδία, όπως οι τέχνες".  

ap sanna

Συγκεκριμένα, η Σάνα Μαρίν τόνισε ότι “το οκτάωρο δεν είναι η υπέρτατη αλήθεια” και υποστήριξε ότι οι άνθρωποι μπορούν και πρέπει να εργάζονται λιγότερο.

Το σχέδιό της για τα εργασιακά στη Φινλανδία προβλέπει τη δυνατότητα εργασίας τεσσάρων (αντί για πέντε) ημερών την εβδομάδα, με 6ωρο ωράριο, αντί για τις 8 ώρες που ισχύουν σήμερα.

Η Σάνα Μαρίν ανέφερε ακόμη ότι στόχος της είναι η ευτυχία των πολιτών και επανέλαβε ότι “το 6ωρο είναι το επόμενο βήμα στα εργασιακά”.

Σημειώνεται ότι η πρότασή της έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον υπουργό Παιδείας Λι Αντερσον και άλλους κυβερνητικούς εταίρους.

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

thalassa 3

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…