Newsroom

Newsroom

Oι Anonymous "χτύπησαν" στο Γερμανικό Κοινοβούλιο

Η ομάδα Anonymous έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα διαβαθμισμένα Γερμανικά έγγραφα που αναφέρονται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γερμανίας στο Αφγανιστάν. Η…

Η ομάδα Anonymous έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα διαβαθμισμένα Γερμανικά έγγραφα που αναφέρονται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γερμανίας στο Αφγανιστάν.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι «μπήκε» στο σέρβερ του Γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) και εντόπισε τους στρατιωτικούς φακέλους. Η ίδια ομάδα είχε κάνει και πέρσι μια σειρά διαρροών διαβαθμισμένων εγγράφων όπως και το wikileaks.

Τα στρατιωτικά έγγραφα αποτελούν κομμάτι μιας έρευνας, η οποία πλέον έχει ολοκληρωθεί, για την αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησαν το Σεπτέμβριο του 2009 αμερικανικά αεριωθούμενα υπό γερμανικές εντολές και κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 140 μαχητές των Ταλιμπάν και Αφγανοί άμαχοι.

Ο βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων, Ομίντ Νουριπούρ, που συμμετείχε στην επιτροπή έρευνας, δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο ότι τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ονλάιν είναι αυθεντικά.

Η εκπρόσωπος του Γερμανικού κοινοβουλίου δήλωσε ότι ερευνά την «διαρροή» αλλά ενδεχομένως τα συγκεκριμένα έγγραφα να είναι απλώς παραρτήματα της έκθεσης για την έρευνα, η οποία επέκρινε στα συμπεράσματα της την επίθεση του 2009.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…