Newsroom

Newsroom

Οι ανεξιχνίαστες πολιτικές δολοφονίες που συγκλόνισαν τον κόσμο

Σκοτεινά κίνητρα, εκτελεστές που κινούνται στις παρυφές του νόμου. Δολοφονίες εν ψυχρώ που ξεπερνούν την πιο τολμηρή φαντασία. Ενοχοι-μαριονέτες που κατασκευάζονται στα υπόγεια μυστικών υπηρεσιών. Ανεξιχνίαστες υποθέσεις που μπαίνουν στο αρχείο.

58c6b8e91dc524954b8b4946

Μετά την κινηματογραφική εκτέλεση του Κιμ Γιονγκ-ναμ, ετεροθαλούς αδερφού του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ-ουν, στις 13 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, ο μακρύς κατάλογος με τις ανεξιχνίαστες πολιτικές δολοφονίες των τελευταίων δεκαετιών που έμειναν στην Ιστορία μεγάλωσε. Και μοιραία επαναφέρονται στη μνήμη μας.

Η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ με νευροτοξίνη VX, μια ουσία που χαρακτηρίζεται από τον ΟΗΕ ως όπλο μαζικής καταστροφής, οφειλόταν σε «τηλεοπτική φάρσα» ισχυρίσθηκαν οι δύο γυναίκες φυσικοί αυτουργοί, μια Ινδονήσια και μια Βιετναμέζα. «Παρασυρθήκαμε» είπαν «από αγνώστους που μας ζήτησαν να συμμετάσχουμε σε φάρσα που θα βιντεοσκοπούσαν, ψεκάζοντας έναν φίλο τους στο πρόσωπο». Οι εισαγγελείς δεν πείστηκαν και τις προφυλάκισαν.

Χίλια ίσως και αόρατα νήματα

Ίσως πίσω από τη θεαματική εκτέλεση στη Μαλαισία να κρύβεται η απόφαση του δικτάτορα να βγάλει οριστικά από τη μέση τον αδερφό του που ζούσε εξόριστος στο Μακάου της Κίνας από το 2003. Χίλια ίσως ξεπροβάλλουν αργά ή γρήγορα σε δεκάδες περιπτώσεις ανεξιχνίαστων πολιτικών δολοφονιών από τη δεκαετία του ‘60 μέχρι σήμερα, για τις οποίες δεν μπορούν να διατυπωθούν παρά μόνο εικασίες.

Από την πιο σκοτεινή πολιτική δολοφονία του περασμένου αιώνα, με θύμα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (JFK) στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963, έως τον μυστηριώδη θάνατο του κοσμαγάπητου Σουηδού πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε το 1986 και την εκτέλεση της θαρραλέας Ρωσίδας δημοσιογράφου Αννας Πολιτκόφσκαγια στη Μόσχα το 2006, ένα αόρατο νήμα «διαπερνά» τις ανεξιχνίαστες πολιτικές δολοφονίες. Είναι το νήμα που ξεκινά από τις επτασφράγιστες κάμαρες του παρακράτους, εκεί όπου οι ένοχοι κατασκευάζονται, οι σκηνές του εγκλήματος αλλοιώνονται, τα στοιχεία παραποιούνται και οι πραγματικοί υπαίτιοι καταχωνιάζονται κάτω από τόνους χαρτιών σε σκονισμένες δικογραφίες.

Από το Ντάλας έως τη Σικελία

Από την ταραγμένη δεκαετία του ’60, που υπήρξε ταυτόχρονα και μία από τις πιο ελπιδοφόρες περιόδους στην ιστορία του 20ού αιώνα, ανασύρουμε, πλην της πασίγνωστης δολοφονίας του JFK, την εκτέλεση του ηγέτη του Αφροαμερικανικού Κινήματος Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις 4 Απριλίου 1968, στη φωλιά του αμερικανικού ρατσισμού, το Τενεσί. Αλλά και μια ευρωπαϊκή υπόθεση που ταλανίζει ακόμα την ιταλική Δικαιοσύνη: στην Ιταλία του 1970, ο δημοσιογράφος Μάουρο ντε Μάουρο, ο οποίος ερευνούσε τον μυστηριώδη θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα του Ενρίκο Ματέι, πανίσχυρου προέδρου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ, τον Οκτώβριο του 1962, εξαφανίζεται από προσώπου γης. Εκτοτε, παρά τις συνεχιζόμενες έρευνες και τα κατά καιρούς ευρήματα που συνδέουν την υπόθεση με τη σικελική Κόζα Νόστρα, η εξαφάνιση του Ντε Μάουρο παραμένει μυστήριο.

Διαβάστε την συνέχεια στο documentonews.gr  

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…