Οι Αλβανοί σταμάτησαν τον «αγγελιοφόρο της αγάπης»

Το παλικάρι αυτό, με τα συγκεκριμένα τατουάζ, βγήκε στο δελτίο του «Αντένα» και παραπονιόταν ότι οι Αλβανοί στον σύνορα τον σταμάτησαν και δεν τον άφησαν  να παραστεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες.

Όπως είπε οι Αλβανοί αστυνομικοί τον είδαν, του έκαναν έλεγχο, τον έγδυσαν, είδαν τα τατουάζ και αποφάσισαν ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και του απαγόρευσαν την είσοδο. 

Τι τατουάζ είχε ο άνθρωπος; Δύο σβάστικες είχε, η μία εκ των οποίων κρεμόταν από το γνωστό σύνθημα «αίμα τιμή (Χρυσή Αυγή)» , ένα μεγάλο «ΜΙΣΟΣ» γραμμένο κάτω από το στήθος και τον πρώτο τύπο από τα Εφέσια γράμματα*: «Άσκι – Κατάσκι – Λιξ – Τετράξ – Δαμναμενεύς – Αίσιον» λέξεις που έχουν ερμηνευτεί από τον Πυθαγόρειο φιλόσοφο Ανδροκύδη ως: «Σκότος – Φως – Γη – Τετράξ (το άφησε ανερμήνευτο) – Ήλιος – αληθής φωνή»

Αυτό το περιστέρι της ειρήνης και της αγάπης…Παρεξηγήθηκε. Και είχε το θράσος να βγει στα κανάλια να παραπονεθεί…

*Με την ονομασία Εφέσια γράμματα φέρονται στην αρχαιολογία κάποιες συλλαβές ή λέξεις που οι περισσότερες εξ αυτών αν και κρίνονται ακατανόητες εντούτοις στην αρχαιότητα θεωρούνταν ιερές και μάλιστα με χαρακτήρα περισσότερο μαγικό. 

Στο μεταξύ στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου έχουν προσαχθεί από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, πέντε άτομα που παραβρέθηκαν στην κηδεία του Κων. Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι το πρωί είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου μεριμνά για την παροχή προξενικής συνδρομής.
 

 

Πηγή: Δρομογράφος