Οι 5 όροι του Ζελένσκι αν η χώρα του δεν μπει στο ΝΑΤΟ

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζητεί από τη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς για να ξεκινήσουν ουσιαστικές συνομιλίες

1000 21

Κάλεσμα στη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς πόλεων της Ουκρανίας προτού ξεκινήσει ο β’ γύρος συνομιλιών απευθύνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σε κοινή συνέντευξή του στο Reuters και στο CNN, μέσα από ένα καλά φυλασσόμενο κυβερνητικό συγκρότημα προέτρεψε τα μέλη του ΝΑΤΟ να επιβάλουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για να σταματήσουν τη ρωσική πολεμική αεροπορία, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα συνιστούσε προληπτικό μέτρο και δεν θα έφερνε τη Συμμαχία σε τροχιά πολέμου με τη Ρωσία.

«Η Ουκρανία θα απαιτήσει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας εάν το ΝΑΤΟ κλείσει την πόρτα στις προοπτικές ένταξης της Ουκρανίας» τόνισε.

«Οι εταίροι μας, εάν δεν είναι έτοιμοι να πάρουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, επειδή η Ρωσία δεν θέλει θα πρέπει να επεξεργαστούν κοινές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι.

«Αυτό σημαίνει ότι έχουμε την εδαφική μας ακεραιότητα, ότι τα σύνορά μας προστατεύονται, έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, είμαστε απόλυτα ασφαλείς και οι εγγυητές που μας παρέχουν ασφάλεια, το εγγυώνται νομικά»Θέτοντας τους όρους του για περαιτέρω συνομιλίες με τη Ρωσία, ο Ουκρανος πρόεδρος είπε: «Είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τουλάχιστον να βομβαρδίζουμε ανθρώπους, απλώς να σταματήσουμε τους βομβαρδισμούς και μετά να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Όπως αναφέρει το Reuters, την ώρα που ο Ζελένσκι μιλούσε, έγινε γνωστό ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε τον πύργο τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο.

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

AP22242277968711

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής».

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

418772443 18022281412941275 8315185596764891479 n

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

«Μέσα από αυτή τη διαδρομή έμαθα να έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου. Ότι μπορεί να…