Newsroom

Newsroom

ΟΧΙ λοιπόν είναι η απάντηση

Πλέον είναι η κατάσταση τέτοια που ζωντανούς μας κρατάει μονάχα το ψεύτικο όνειρο.Το “μεγάλο” όνειρο ενός καλύτερου αύριο. Αλλά ως…

Πλέον είναι η κατάσταση τέτοια που ζωντανούς μας κρατάει μονάχα το ψεύτικο όνειρο.Το “μεγάλο” όνειρο ενός καλύτερου αύριο. Αλλά ως πότε?

Πλέον είναι η κατάσταση τέτοια που η μάνα φοβάται να κοιτάξει κατάματα το παιδί της,όπως και το παιδί με την σειρά του ψάχνει να βρεί ποιός έκανε το έγκλημα,να σκοτώσει μία ολόκληρη κοινωνία. Ξέρετε οι κοινωνίες χτίζονται απο ανθρώπους,και αυτήν την στιγμή η κοινωνία μας είναι βαριά,πολύ βαριά άρρωστη,γιατί απλά εμείς όλοι αρρωστήσαμε.Αν κάποτε η πανούκλα-χολέρα,ήταν ο φόβος και ο τρόμος σε κάθε σοκάκι,σε κάθε σκοτεινή γωνιά της Αθήνας,τώρα είναι κάτι πολύ μα πολύ χειρότερο.
Είναι κάτι που δεν ξέρουμε πως φύτρωσε στις καρδιές μας ,στο σώμα μας,στο πνεύμα μας.Είναι αυτό το κάτι που εξαφάνισε το χαμόγελο από τα χείλη μας,μας γέμισε απαισιοδοξία,μας γέμισε φοβίες…Κάποιοι θα πούν ότι ξέρουν την αιτία,ξέρουν τον σκοπό,οπότε εγώ θα πρέπει να τους απαντήσω και γιατί δεν κάνουμε κάτι για να το βγάλουμε απο πάνω μας,να απαλαχτούμε απο το μικρόβιο που όνομα επίσημο δεν έχει,αλλά για κάποιο λόγο όλοι μας το φωνάζουμε κρίση..
Πραγματικά είναι φορές που δεν βρίσκω πιά απάντηση σε ερωτήματα βασικά..Όσο και αν προσπαθώ όσο και αν σπάω το κεφάλι μου,δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν  η τελευταία φορά που είπα σε έναν άνθρωπο πόσο τον αγαπώ,πότε ήταν η πρώτη πάλι φορά όσο και αν θέλω να θυμηθώ πάλι δυσκολεύομαι.Καταλήγω λοιπόν σε συμπεράσματα του στύλ ότι αυτή η φάση που περνάμε-και η οποία αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές δεν πρόκειται να εξαφανιστεί στα επόμενα δέκα χρόνια-ίσως να έχει και τα καλά της.Ίσως δίνεται μία ευκαιρία σε όλους μας να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που ζούσαμε,τον τρόπο που αγαπούσαμε,τον τρόπο που λέγαμε ψέματα και πολλά-πολλά αλλά!
Το δυσκολότερο ερώτημα σήμερα,είναι το τί έφταιξε? Τι έφταιξε και χάθηκε η ανθρώπινη αξιοπρέπεια,διαλύθηκε παντελώς η χώρα,τα όνειρα όλων μας πέταξαν,μία μερίδα τεράστια ανθρώπων που κάποτε έστω και κουτσά στραβά τα έφαιρνε βόλτα,τώρα ψάχνει να βρεί σε ποιά εκκλησία η έξω απο ποιόν δήμο δίνεται συσσίτιο.Τι έφταιξαν οι σημερινοί 20άρηδες,30άρηδες ακόμα και 40άρηδες που αλλιώς τα σκέφτηκαν και αλλιώς τους ήρθαν ?!
Μία ολόκληρη κοινωνία που δέν έχει το θάρρος να σηκώσει το κεφάλι στον ουρανό,και να ρωτήσει τον Θεό στον οποίον κάποιοι κάποτε  στηρίζονταν και πίστευαν,τι λάθη και αμαρτίες πληρώνουν.Πραγματικά ο Ελληνικός λαός έκανε τόσες πολλές αμαρτίες για να τις πληρώνει όλες τώρα? Ένας λαός που μιά ζωή ήταν στην φάπα.!
Άπειρα αναπάντητα ερωτήματα χωρίς απάντηση..
Οφείλω να ομολογήσω λοιπόν πώς επειδή τα αναπάντητα ερωτήματα ήταν μέσα στο κεφάλι μου πραγματικά πολλά,αποφάσισα μέσα σε όλη αυτήν την μιζέρια που μας περιβάλει και την παράνοια,να αγοράσω κάποια βιβλία οικονομικής φύσεως-για τέτοια ανωμαλία μιλάμε- μπάς και καταφέρω να δώσω τουλάχιστον μία ικανοποιητική απάντηση στα δικά μου προσωπικά ερωτήματα ,προκειμένου να καταλάβω τι εστί PSI,EFSF και όλα αυτά τα “ωραία” που εμφανίστηκαν ξαφνικά στις ζωές μας,και σε ποιόν βαθμό συνετέλεσαν για την σημερινή μπουρδελοποίηση των πραγμάτων..Αφού τα διάβασα,τα εμπέδωσα και μόνο που δεν τα έκαψα στο τέλος,γιατί αισθάνθηκα προς στιγμήν φοιτητής και πάλι,συμπέρανα το εξής..Κανένα μα κανένα απο αυτά τα βιβλία δεν μου έδωσε να καταλάβω αν ο αθώος πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα..Αν ο αθώος πρέπει να πάει φυλακή για τα εγκληματα του άλλου. Ίσως επειδή η απάντηση είναι προφανέστατη!
ΟΧΙ λοιπόν είναι η απάντηση.ΟΧΙ σε όλα.
Τα ερωτήματα φυσικά δεν έχουν τελειωμό και οι απορίες παραμένουν απορίες.Η αγανάκτηση παραμένει αγανάκτηση και οι φοβίες παραμένουν φοβίες.
Γιαυτόν ακριβώς τον λόγο λέω να αλλάξω ρότα στην ζωή-και ίσως θα έπρεπε να συμβουλέψω και εσάς σε κάτι τέτοιο- και να βρώ έναν άνθρωπο να τον αγαπήσω,και μετά απο χρόνια και καιρούς να θυμάμαι και να ξέρω πως αυτός ήταν ο πρώτος άνθρωπος που του είπα πως τον αγαπώ και γιατί όχι και ο τελευταίος!
Οι ζωές όλων μας δέν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξουν ,αν δεν το θελήσουμε πραγματικά.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…