ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Όχι άλλο μαύρο

Τόσο μαύρο έχει πέσει στις ζωές μας εδώ κι έναν χρόνο, λίγα καμένα ξερόχορτα θα μας τρομάξουν;

5135620

«Το πολύ – πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις επόμενες μέρες να είναι λίγο μαύρο στο χώμα. Έχει καεί αυτό που ονομάζουμε πούσι, το βλέπετε κι εσείς. Είναι τα ξερά χόρτα που είναι απολύτως ξυρισμένα». Μ’ αυτά τα παρηγορητικά λόγια η υπουργός Πολιτισμού «έσβησε» χθες τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Διαδίκτυο και στα social media για την καταστροφή που όλοι έβλεπαν σε φωτογραφίες να έχει συντελεστεί στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών μετά την πυρκαγιά της Κυριακής.

Με λίγα λόγια, η υπουργός μάς διαβεβαίωσε πως δεν έγινε και τίποτα το φοβερό στις Μυκήνες, δικαιώνοντας με τον τρόπο αυτό και την επιλογή των χορηγούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ να υποβαθμίσουν την είδηση της «δήθεν» καταστροφικής πυρκαγιάς. Και κάπως έτσι επιστρέψαμε στην καθημερινή μας κανονικότητα, που τίποτε το ανησυχητικό δεν συμβαίνει σ’ αυτόν τον τόπο και όλα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη και των άριστων υπουργών του.

Και φυσικά, με λίγο «μαύρο» στις Μυκήνες δεν χάλασε κι ο κόσμος. Τόσο μαύρο έχει πέσει στις ζωές μας εδώ κι έναν χρόνο, λίγα καμένα ξερόχορτα θα μας τρομάξουν; Εδώ δεν μας τρόμαξε το μαύρο που έριξαν σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Εδώ δεν μας τρόμαξε το μαύρο που έριξαν στη δημόσια Υγεία, στη δημόσια εκπαίδευση και στο περιβάλλον. Εδώ δεν μας τρομάζει η καθημερινή μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ, το μαύρο του Χρυσοχοΐδη στη δημοκρατία και το μαύρο του Μηταράκη στα δικαιώματα των προσφύγων.

Σιγά που θα τρομάξουμε με λίγο μαύρο στις Μυκήνες. Το συνηθίσαμε βλέπεις πια το μαύρο τους και μας γίνεται όλο και πιο ευκολοχώνευτο έτσι όπως μας το σερβίρουν στα πρωτοσέλιδά τους και από το πρωί έως το βράδυ στη μικρή οθόνη. Σε μικρές εύπεπτες δόσεις, για να πηγαίνει αδιαμαρτύρητα κάτω και να το συνηθίζουμε και να το αποδεχόμαστε σαν κάτι το κανονικό.

Σαν το μαύρο που μας σέρβιραν τις προάλλες, λέγοντάς μας πως δεν γίνεται αυτό το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων για να τα δίνει στους ηλικιωμένους.

Αυτό ήταν πιο μαύρο κι από το καμένο πούσι της κυρίας Μενδώνη. Και, όπως και να το κάνεις, έπεσε λίγο βαρύ. Τόσο, που κάποια μέρα όλο αυτό το μαύρο που σερβίρουν η κοινωνία θα τους το γυρίσει πίσω. Σε μαύρο φυσικά.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…

Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε ο εισαγγελέας

Παπαντωνίου 3

Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα του πρώην υπουργού Εθνικής…