Newsroom

Newsroom

ΟΗΕ: Το Χαλέπι δεν θα αντέξει πολύ

Την ελπίδα του να βρεθεί κάποια φόρμουλα για να αποφευχθεί μία «φοβερή μάχη» μέχρι το τέλος του έτους στο Χαλέπι, εξέφρασε το Σάββατο ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

572620ab1dc524e02e8b45f6

Ο κ. ντε Μιστούρα, μιλώντας στη Διάσκεψη για τον Μεσογειακό Διάλογο στη Ρώμη, εκτίμησε ότι η μάχη στο Χαλέπι δεν θα διαρκέσει πολύ ακόμα, λέγοντας πως η συριακή πόλη «δεν θα αντέξει τόσο πολύ».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εμφανίστηκε από την πλευρά του έτοιμος για συνομιλίες με τις ΗΠΑ για πλήρη απόσυρση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων από το ανατολικό Χαλέπι, όμως οι αντάρτες απάντησαν άμεσα ότι δεν πρόκειται να παραδοθούν.

Ο΄συριακός στρατός και οι σύμμαχοι του κατέλαβαν τη νύχτα άλλη μια συνοικία του Χαλεπιού που ελεγχόταν από τους αντάρτες, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ενώ η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες κατέρριψαν συριακό μαχητικό στο βόρειο Χαλέπι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο πιλότοι του.

Με την κατάληψη αυτής της συνοικίας, της Τάρικ αλ-Μπαμπ, το καθεστώς ελέγχει πλέον περίπου το 60% του ανταρτικού τομέα του Χαλεπιού, ο οποίος διέφευγε του ελέγχου του από το 2012, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Το καθεστώς εξασφαλίζει έτσι τον έλεγχο μιας οδού που συνδέει τις δυτικές συνοικίες της πόλης που ελέγχονται από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις με το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού, το οποίο ελέγχεται από το καθεστώς και βρίσκεται λίγο νοτιότερα της Τάρικ αλ-Μπαμπ.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…