«Οffshore» θέλει να κάνει την Ελλάδα ο Μητσοτάκης

Λάβρος είναι το δημοσίευμα της Telegraph για την οικονομική ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων  που ονειρεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

airbnb athens

«Φέρε μου τους πλούσιους, τους ανήθικους, τους άντρες και τις γυναίκες του Νταβός, που θέλουν να πληρώσουν λιγότερους φόρους».

Έτσι ξεκινά το ρεπορτάζ της Telegraph για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προσελκύσει ξένους επενδυτές προσφέροντας χαμηλή φορολογία.

«Μετά από χρόνια ύφεσης και capital controls, που έστειλαν τους πλούσιους στα αζήτητα, το χτυπημένο έθνος επιδιώκει μια παράκαμψη για την ευημερία», αναφέρει η Telegraph. Ειδικότερα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει τα όσα προβλέπονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, τα οποία ευνοούν όλους εκείνους τους πλούσιους που προσπαθούν να βρουν νέους οικονομικούς παράδεισους για να γλιτώσουν την φορολογία. 

«Μετά από χρόνια ύφεσης και capital controls, που έστειλαν τους πλούσιους στα αζήτητα, το χτυπημένο έθνος επιδιώκει μια παράκαμψη για την ευημερία», αναφέρει.

«Αντί να περιμένουν τους ντόπιους και τις επιχειρήσεις να γίνουν πλούσιοι με την πάροδο του χρόνου, η Ελληνική κυβέρνηση προσκαλεί  τους καλοπληρωτές του κόσμου να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι μια ασυνήθιστη στάση στο σημερινό πολιτικό τοπίο που ο πλούτος δαιμονοποιείται.

«Το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία πιστεύει σαφώς ότι οι πλούσιοι δεν είναι δημοφιλείς, χτυπώντας τους ως βδέλλες αφού βγάζουν τα χρήματά τους μέσω της εκμετάλλευσης», αναφέρει για την Βρετανία.

Το ίδιο και οι ΗΠΑ, σημειώνει, που οι Δημοκρατικοί θέλουν να επιβάλουν φόρο στην περιουσία, αν κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές. 

«Αυτή ήταν η στάση και στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια», τονίζει, αναφέροντας τον ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση ορκίστηκε να κηρύξει πόλεμο στην ολιγαρχίας.

Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει η Telegraph, θέλει η Ελλάδα να έχει «πλούσιους κατοίκους».  «Ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα επενδύσουν και ότι θα δαπανούν σε τοπικό επίπεδο τοπικά, παρέχοντας θέσεις εργασίας που η Ελλάδα -με ποσοστό ανεργίας σχεδόν 17%- χρειάζεται απεγνωσμένα».
 

Πηγή: economytoday.sigmalive

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…