Θεσσαλονίκη: Άκαρπος ένας ακόμη πλειστηριασμός του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ – συγκέντρωση αλληλέγγυων στα δικαστήρια

Με αφορμή τη σημερινή διαδικασία, εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης Βιομηχανικής Ματαλλευτικής (ΒΙΟΜΕ) και αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

5a60a7f81dc524c76f8b45b1

Άγονος κηρύχθηκε ακόμη ένας πλειστηριασμός ακινήτων της πτωχευμένης εταιρείας «Φίλκεραμ Τζόνσον», καθώς ούτε στη σημερινή διαδικασία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πλειοδότη. Ο πλειστηριασμός αφορούσε 15 οικόπεδα, το τίμημα των οποίων ανήλθε σε 22,6 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο πλειοδοτικές διαδικασίες, στις 25 Ιανουαρίου και την 1η Μαρτίου. Εφόσον και τότε δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, το δικαστήριο θα προσδιορίσει νέα χαμηλότερη τιμή έναρξης. Το αρχικό τίμημα είχε προσδιοριστεί σε 33 εκατ. ευρώ, αλλά μετά από τέσσερις άγονους πλειστηριασμούς, το τίμημα κατέβηκε σε 22,6 ευρώ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν νωρίτερα μέλη του Σωματείου εργατοϋπαλλήλων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.) και αλληλέγγυοι.

Οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟ.ΜΕ. και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης της επιχείρησης επιθυμούν να μπλοκάρουν τον πλειστηριασμό οικοπέδου της εταιρείας.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι κράτος και κεφάλαιο βρίσκονται απέναντι τους, καθώς ο αγώνας τους φέρνει μήνυμα αγώνα και νίκης στους μελλοντικούς κοινωνικούς σεισμούς. «Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να δηλώσουμε ξεκάθαρα και χωρίς αυταπάτες πως ή ΕΜΕΙΣ για μια άλλη κοινωνία ή ΑΥΤΟΙ στο πνεύμα της υποταγής».

Όπως αναφέρει το Σωματείο εργατοϋπαλλήλων, το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ είναι απόδειξη πως «μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αφεντικά».

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, θυγατρικής της «Φίλκεραμ Τζόνσον», συνεχίζουν την παραγωγή (σαπούνια, καθαριστικά είδη κ.ά.) χρησιμοποιώντας ένα μέρος του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της μητρικής, ενώ με διάφορες παρεμβάσεις τους ζητούν μία βιώσιμη λύση για το εγχείρημά τους.

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.