Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει

Ο Βίκτορ Όρμπαν, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας για όποιον δεν τον έχει ακούσει ξανά, υπήρξε ανέκαθεν ένας συντηρητικός δεξιός που τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενος την κρίση που πλήττει την Ευρώπη και όχι μόνο έχει μετατραπεί σ’ έναν σκληρό φασίστα που τα βάζει με τις πολιτικές της Ευρώπης αλλά πολύ περισσότερο τον ενοχλούν οι πρόσφυγες, εξ ου και υψώνει φράχτες στα σύνορα της πατρίδας του.

590c99211dc524c4508b45d0

Αν και ο ίδιος δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «φασίστας» -ο Όρμπαν ανήκει άλλωστε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στις τάξεις του οποίου ανήκει ως γνωστόν και η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη- η πραγματικότητα και η… χαρά όπως λέει ο λαός, δεν μπορεί να κρυφτεί. Κάπως έτσι, ο ούγγρος πρωθυπουργός αποφάσισε να στείλει ευχαριστήρια επιστολή σε ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος φυσικά στήριξε τις πολιτικές του ενώπιον των συναδέλφων του ευρωβουλευτών.

Ο Ελευθέριος Συναδινός, ο ευρωβουλευτής του δικού μας νεοναζιστικού μορφώματος, στις 26 Απριλίου κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στην Ουγγαρία στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, στο οποίο ήταν παρόν ο Βίκτορ Όρμπαν, εκθείασε την πολιτική του λέγοντάς του και μπράβο επειδή δήθεν «αποφασίζει σύμφωνα με τα συμφέροντα του ουγγρικού έθνους παλεύοντας ενάντια στην ισλαμοποίηση και την παγκοσμιοποίηση». Δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από τον χρυσαυγίτη βεβαίως.

Τι έκανε όμως ο κ. Όρμπαν; Ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από τη στήριξη του νεοναζί τ. στρατιωτικού ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής που του έστειλε μια γλοιώδη ευχαριστήρια επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων και αφού εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη, δηλώνει «ανοιχτός σε διάλογο και διαβούλευση, ώστε να διευκολύνω ένα εποικοδομητικό και δίκαιο διάλογο, πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Τι κοινό ενδιαφέρον μπορεί να έχει το μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τη Χρυσή Αυγή δεν το γνωρίζουμε. Ας μας το απαντήσουν οι κεντροδεξιοί της Ευρώπης που δέχονται ανάμεσά τους ένα κεκαλυμμένο φασίστα που στέλνει ευχαριστήρια στους νεοναζί. 

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…