Σε ρόλο διαφημιστή του…«Μασούτη» ο Σκρέκας – Είδε τις τιμές στα σούπερ μάρκετ να μειώνονται

Ο υπουργός Ανάπτυξης αφού προσπάθησε να εξαφανίσει την ακρίβεια στα τρόφιμα διαφημίζει συγκεκριμένο brand σούπερ μάρκετ και το αποθεώνει για την τιμή στο... αρνάκι.

σκρεκας

Την ώρα που η ακρίβεια θερίζει και οι ανατιμήσεις της διετίας είναι εφιαλτικές έχοντας γίνει θηλιά στον λαιμό των οικογενειακών προϋπολογισμών που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας φέρεται να είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Επιπλέον, εμφανίζεται με δημόσιες δηλώσεις του να διαφημίζει συγκεκριμένο brand σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, ο υπουργός επιδόθηκε ξανά στο να διαφημίσει τα «καλάθια», αλλά και συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, στην οποία υπενθυμίζεται ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία και ο προκάτοχός του στο υπουργείο ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης.

Ο ίδιος, επανέλαβε τα περί προσπάθειας της κυβέρνησης για «γεμάτο γιορτινό τραπέζι», αλλά αμέσως μετά ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες που γίνονται είναι πρακτικά η εποπτεία των τιμών που επιλέγουν οι λιανέμποροι. Για να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέροντας ότι υπάρχουν «μηδενικές αυξήσεις» ή και «αρνητικός πληθωρισμός», την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό των τροφίμων έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται στο 9% για τον Νοέμβριο. Και σε ετήσια βάση πάνω από 20%.

Αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε ένα δικό του παράλληλο σύμπαν, ανέφερε:

«Έχω μπροστά μου τη λίστα από το πρώτο σούπερ μάρκετ, έχουμε το γιορτινό καλάθι από το σούπερ μάρκετ Μασούτης. Μέχρι το μεσημέρι, απόγευμα, θα έχουν ανακοινωθεί από όλες τις αλυσίδες, από όλα τα σούπερ μάρκετ. Καταρχήν βλέπουμε ότι έχουμε χαμηλότερες τιμές από πέρσι ή ίδιες τιμές από πέρυσι. Άρα έχουμε ή μηδενικό πληθωρισμό ή έχουμε αρνητικό πληθωρισμό σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Συγκεκριμένα έχουμε στο αρνίσιο κρέας είναι μειωμένη η τιμή του κατά 17%. Σήμερα στα σούπερ μάρκετ Μασούτης θα πωλείται το αρνί 8,9 ευρώ το κιλό, πολύ χαμηλότερα από τα 11,5 ευρώ και τα 12 ευρώ που πωλούνταν το αρνί το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε τη φέτα να είναι στην ίδια τιμή ακριβώς με τα περσινά Χριστούγεννα, έχουμε τη γαλοπούλα να είναι μειωμένη η τιμή της κατά 5%. Έχουμε γαλακτοκομικά προϊόντα επίσης μειωμένα. Έχουμε το γάλα να είναι ελαφρά μειωμένο ή ίδια τιμή με πέρσι ανάλογα με το αν είναι πλήρες ή ελαφρύ η λάιτ, η ζάχαρη είναι ελαφρά μειωμένη, το τσουρέκι και η παραδοσιακή βασιλόπιτα ίδια τιμή με πέρσι. Καμία αύξηση -γιατί το προηγούμενο διάστημα και τις προηγούμενες μέρες άκουσα εκτιμήσεις ότι θα είναι αυξημένο το γιορτινό τραπέζι κατά 20%. Το γιορτινό τραπέζι φέτος και σε ό,τι αφορά το χοιρινό κρέας και σε ό,τι αφορά τη γαλοπούλα και σε ό,τι αφορά το αρνί και σε ό,τι αφορά και τα υπόλοιπα τα οποία είναι απαραίτητα, είναι είτε μειωμένο είτε ίδια τιμή».

«Ηδη έχουμε τις πρώτες αλυσίδες οι οποίες έχουν αρχίσει και αποστέλλουν τα στοιχεία με τις τιμές των προϊόντων για το γιορτινό καλάθι που θα έχουν φέτος», ενώ μάλιστα επιχείρησε να διαψεύσει φορείς, όπως το ΙΝΚΑ που, με βάση επισταμένους ελέγχους, κατέγραψαν 20% αύξηση στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε σχέση με το 2022, με τον υπουργό να ισχυρίζεται ότι «έχουμε χαμηλότερες τιμές ή ίδιες τιμές σε σχέση με πέρσι».

Από το φθινόπωρο του 2021 μέχρι και σήμερα, οι ανατιμήσεις στα είδη διατροφής έχουν ξεπεράσει το 25% και ανά κατηγορία σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξωπραγματικές, με αύξηση άνω του 60% σε Έλαια και λίπη, άνω του 30% σε Γαλακτοκομικά και αυγά, άνω του 25% σε κρέατα και λαχανικά, άνω του 20% σε Λοιπά τρόφιμα και Ψωμί-Δημητριακά, άνω του 15% στα φρούτα, άνω του 10% στα Ψάρια.

Παράλληλα, προκλητική ήταν και η αναφορά του σε καταναλωτές που μπορούν να μεταβούν σε 2-3 καταστήματα σούπερ μάρκετ σε ακτίνα 500-600 μέτρων, καθώς φαίνεται να αδιαφορεί πλήρως για ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού που δεν κατοικεί στις μεγάλες πόλεις.

 

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…