Ο Βαρβιτσιώτης παραδέχτηκε ότι η Ν.Δ. έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν

Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν

βαρβιτσιωτης

Την ίδια στιγμή που  η κυβέρνηση αρνιόταν να απαντήσει για το κατά πόσο δόθηκε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, «κάρφωσε» την κυβέρνηση και παραδέχτηκε ότι τελικά η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πίσω από τον λόγο για τον οποίο το Predator έχει ενεργοποιηθεί στο Σουδάν.

Ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε: «προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γεννήσει θέματα που δεν υπάρχουν. Η άδεια εξαγωγής που δόθηκε στο Predator και στο Σουδάν δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο. Ο εμφύλιος δεν προκλήθηκε απ’ αυτό» και διευκρίνισε πως «απ’ ότι είναι σε γνώση μου από τον Τύπο, διότι δεν είμαι και αρμόδιος να υπογράφω τέτοιου είδους αποφάσεις, απ’ αυτά που έχουν ήδη φανεί στον Τύπο φαίνεται ότι έχει υπάρξει εξαγωγή στο Σουδάν».

Υπενθυμίζεται ότι πριν πολύ καιρό η ισραηλινή Χάρετζ είχε αποκαλύψει ότι το Predator βρίσκεται στα χέρια του RSF. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα παρότι είχε κυκλοφορήσει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας, διαψεύστηκε από κυβερνητικά στελέχη.

Έγραφε το δημοσίευμα:«Η ισραηλινή Χάρετζ έγραφε ότι το Predator “στα χέρια του RSF θα γείρει την ισορροπία δυνάμεων υπέρ μιας αδίστακτης πρώην πολιτοφυλακής, φέρνοντας το Σουδάν ένα βήμα πιο κοντά σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου.»

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κομισιόν οι αποκαλύψεις για εξαγωγή του Predator σε αφρικανικές χώρες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με την αποκάλυψη των NY Times περί εξαγωγής του Predator σε αφρικανικές χώρες με άδεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την Κομισιόν εάν έχει απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση στο αίτημα της για παροχή διευκρινίσεων, αλλά και το εάν έχει κοινοποιηθεί στην Επιτροπή το πόρισμα της ΕΔΕ που έλαβε χώρα για τη διερεύνηση των αποκαλύψεων για την άδεια εξαγωγής του Predator και το οποίο αρνείται να δημοσιοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Παράλληλα, ρωτούν αν και με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμβάλλει στην πλήρη διερεύνηση των αποκαλύψεων περί παράνομων εξαγωγών του Predator από την Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…