Newsroom

Newsroom

Ο Τσίπρας βλέπει Μέρκελ και Ολάντ στη Ρίγα και ελπίζει σε "λευκό καπνό"

Μπορεί το θέμα της Ελλάδας να μη βρίσκεται επισήμως στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στη Ρίγα…

tsipras olant

Μπορεί το θέμα της Ελλάδας να μη βρίσκεται επισήμως στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στη Ρίγα της Λετονίας, που ξεκινά σήμερα, όμως θα συζητηθεί στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, συνάντηση από την οποία η κυβέρνηση ελπίζει πως θα θέσει τις βάσεις για μία συμφωνία με τους εταίρους.

Ο πρωθυπουργός θα έχει και άλλες διμερείς επαφές στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, η οποία συγκαλείται με θέμα τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους γείτονές της στην Ανατολή. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και με ηγέτες χωρών οι οποίες αντιδρούν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει τους όρους του προγράμματος.

Πάντως, Μέρκελ και Ολάντ έσπευσαν ήδη από τη Δευτέρα να ξεκαθαρίσουν πως οι συναντήσεις στη Ρίγα δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση το έργο των θεσμών, κατεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών για μία πολιτική συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…