Ο Τσίπρας ενημερώνει Παυλόπουλο και πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο Μακεδονικό

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς για το Μακεδονικό προτίθεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

5afd4d351dc524182e8b46e9 1

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι συναντήσεις θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες» γραμμές της αναφορικά με την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ.

«Erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία», τονίζουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως «η υλοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ – ΝΑΤΟ)».

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως οι δύο χώρες έχουν διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός από την πλευρά του φάνηκε πιο αισιόδοξος λέγοντας πως θα μπορούσε να υπάρξει λύση για το Μακεδονικό ακόμα και πριν τον Ιούνιο. 

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά