Ο Τσίπρας «έφαγε» κομματικό χρήμα…

Το καινούριο παραμύθι συνοψίζεται στο εξής: Ο Τσίπρας έφαγε λεφτά, ο Κασσελάκης το ψάχνει

5917309

Μια καινούρια διαρροή, συκοφαντική, η οποία κατηγορηματικά διαψεύστηκε από την Κουμουνδούρου διακινείται τις τελευταίες ώρες από δεξιές ιστοσελίδες. Ο Τσίπρας, λένε, άφησε άδεια τα κομματικά ταμεία κι ο Κασσελάκης ζητά εξηγήσεις.

Είναι πολύ ωραίο το αφήγημα. Όπως σε κάτι σαπουνόπερες που εγκαταλείπει ο ένας τη συζυγική σχέση και βρίσκει ο άλλος να λείπουν τα κοσμήματα, τα αυγά Φαμπερζέ και να έχει αδειάσει το θησαυροφυλάκιο.

Ο δε Κασσελάκης εμφανίζεται κι εξοργισμένος! Θα το διερευνήσει το ζήτημα, λένε, δεν θα φορτωθεί αυτός τις αμαρτίες του Τσίπρα. Βέβαια, όλο αυτό γίνεται για… το πάπλωμα, δηλαδή για το κομματικά Μέσα. Επί της ουσίας, το παραπολιτικό λέει ότι έχουν υπερχρεώσει το κόμμα η ιστορική εφημερίδα “Αυγή”, το left.gr και ο σταθμός “Στο Κόκκινο 105,5”.

Και συνεχίζεται: ο Κασσελάκης σκέφτεται να αλλάξει ακόμη και ΑΦΜ στον ΣΥΡΙΖΑ, φαλιρισμένο το κόμμα, να κλείσουν τα ΜΜΕ και όλα αυτά αφήνουν να υπονοείται πως φταίει η προηγούμενη ηγεσία. Δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Κουμουνδούρου απάντησε άμεσα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει πουθενά αι οι εκλογικές του εκστρατείες έγιναν με διαφάνεια. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τα χρέη τους -συνολικά- αγγίζουν το 1δις ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν εμπίπτει στην ίδια κατηγορία.

Όμως ποιος ο λόγος να ξεκινήσεις τώρα μια τέτοια επίθεση; Η ΝΔ διανύει την δεύτερη κυβερνητική της τετραετία, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε 37δις στα ταμεία και το δικό της χρέος όχι μόνο εν αποπληρώνεται, αλλά μάλλον αυξάνεται.

Η εσωκομματική αντιπαράθεση εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει σε ύψη πρωτοφανή για το κόμμα. Οτιδήποτε μπορεί να ρίξει λάδι στην φωτιά, εν προκειμένω μία διαμάχη για τα οικονομικά ή για τα ΜΜΕ ή ακόμη και για το ΑΦΜ, τροφοδοτεί ένα πολύ κοντό καντήλι πριν την έκρηξη.

Η δε αλλαγή του ΑΦΜ συνεπάγεται και αλλαγή ονόματος, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ. Η αλλαγή ονόματος, όμως, είναι ένα πιθανό σενάριο, εφόσον και η ηγετική ομάδα και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέσει στο τραπέζι το ζήτημα. Ειδικά η αναφορά στην “Πατριωτική Αριστερά” δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να “φύγει” η Ριζοσπαστική Αριστερά από τον τίτλο του κόμματος.

Αλλά η αλλαγή ονόματος, αν τελικά γίνει, θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι οικονομικά. Η ΝΔ πιθανότατα θα επιχειρήσει να αποδείξει, με παραπολιτικά σχόλια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί το παράδειγμα του (καταχρεωμένου) ΠΑΣΟΚ, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδειχθεί, ούτε καν να υποννοηθεί ότι το μοναδικό κόμμα της χώρας που έχει, μάλιστα, κυβερνήσει, δεν χρωστάει -κυριολεκτικά- δε κανέναν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…