Newsroom

Newsroom

Ο Τραμπ ακολουθεί το παράδειγμα του Ερντογάν: Απειλεί να κλείσει το NBC

Τα χνάρια του Ερντογάν θα μπορούσε να πει κανείς πως ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος απειλεί να βάλει λουκέτο στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

59de3ede1dc5242f288b469e

Αφορμή στάθηκε ένα ρεπορτάζ που υποστήριξε πως ο Τραμπ ήθελε να ενισχύσει το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Τότε εκείνος έσπευσε να απαντήσει μέσω twitter πως πρόκειται για Fake News και πως από το NBC και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα θα πρέπει να ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο twitter:

«Με όλα αυτά τα Fake News να έρχονται από το NBC και άλλα δίκτυα, σε ποιο σημείο αρμόζει να ανακληθούν οι άδειές τους; Κακοί για την πατρίδα!» .


«Το Fake NBC επινόησε ένα ρεπορτάζ πως ήθελα να δεκαπλασιάσω το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Καθαρή φαντασία, επινοήθηκε για να εξευτελίσει. NBC=CNN!», έγραψε σε δεύτερο tweet


Το επίμαχο δημοσίευμα του NBC εξηγεί επί της ουσίας για ποιο λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον αποκάλεσε «ανόητο» τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα λοιπόν με το NBC, σε συνάντηση που έγινε τον περασμένο Ιούλιο ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε ότι οι ΗΠΑ το 1960 είχαν 32.000 πυρηνικές κεφαλές ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στις 4.480. Ο Ντόναλντ Τραμπ δυσαρεστήθηκε με αυτή την μείωση και διέταξε τον δεκαπλασιασμό του αποθέματος των πυρηνικών κεφαλών των ΗΠΑ.