Ο τραγικός 5046c

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Χατζηδάκης θα ψηφίσει υπέρ του Μητσοτάκη και ό,τι του έκανε ως θύτης του.

XATZHDAKHS 5046c 1024x614 1

Για την υπόθεση των υποκλοπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει στην κοινωνία, αναμφίβολα στην Ιστορία και πολύ πιθανόν στη Δικαιοσύνη. Υπό αυτή την έννοια είναι ένα τραγικό, ένα μοιραίο πρόσωπο. Δεν υπάρχει όμως πιο τραγικό πρόσωπο από τον στόχο 5046c της ΕΥΠ, κατά κόσμον Κωστή Χατζηδάκη.

Βρέθηκε επί οκτώ μήνες υπό παρακολούθηση, με τέσσερις αλλεπάλληλες εισαγγελικές διατάξεις (δια χειρός εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου) που τον χαρακτήριζαν επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Δηλαδή ο πρωθυπουργός τον παρακολουθούσε ως τέτοιο. Και μην μου πει κάποιος ότι δεν γνώριζε ο Μητσοτάκης, γιατί αν δεν γνώριζε θα είχε κινήσει γη και ουρανό να αποκαλυφθούν όσοι χαρακτήριζαν αυτόν τον καλοκάγαθο πολιτικό και φίλο του, ως προσωπικότητα επικίνδυνη και απειλητική, πιθανό προδότη και κατάσκοπο. Όσο δε μεσολαβούσε η έρευνα για να βρεθούν οι ωτακουστές του υπουργού της κυβέρνησης, θα είχε κινήσει η Δικαιοσύνη και ο πρωθυπουργός τις διαδικασίες για να ελεγχθεί και να τιμωρηθεί η Εισαγγελέας της ΕΥΠ κυρία Βλάχου ως επίορκη και τμήμα του «ρυπαρού δικτύου» που δρούσε στην ΕΥΠ. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο έκανε ο πρωθυπουργός.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, έχει φροντίσει να διαρρεύσει ότι δεν πιστεύει πως υπήρξε στόχος παρακολούθησης και μάλιστα από τον πρωθυπουργό. Τώρα που βεβαιώθηκαν επισήμως οι υποκλοπές, θα βρεθεί μετά από 48 ώρες στην θέση να σηκώσει το χέρι του και να ψηφίσει κατά της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να υποστηρίξει τη Δημοκρατία και τα θύματα της παρακρατικής λειτουργίας όπως η αφεντιά του.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Χατζηδάκης θα ψηφίσει υπέρ του Μητσοτάκη και ό,τι του έκανε ως θύτης του. Όχι γιατί τους δένει κάποιο σύνδρομο Στοκχόλμης που μετατρέπει πολλές φορές το θύμα σε υποστηρικτή του ίδιου του θύτη. Το σύνδρομο Χατζηδάκη είναι κάτι διαφορετικό. Είναι η κατανόηση του δόγματος «έτσι γίνονται οι δουλειές και οι καριέρες οι καλές». Ή για να το αποδώσουμε με παραστάσεις του ζωικού βασιλείου, είναι σα να λέμε αν τον ιπποπόταμο στο βάλτο τον ενοχλούν οι κοριοί. Όχι δεν τον ενοχλούν.

Πηγή: documentonews.gr

Ινδία: Εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο – Δύο νεκροί και 35 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

AP - Ινδια τρενο

Ινδία: Εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο – Δύο νεκροί και 35 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Πανκάτζ Κουμάρ Σινγκ. Σε κρίσιμη…

Φλόριντα: «Ήθελα να ουρλιάξω και δεν μπορούσα» – 17χρονος επέζησε έπειτα από χτύπημα κεραυνού

Κεραυνός

Φλόριντα: «Ήθελα να ουρλιάξω και δεν μπορούσα» – 17χρονος επέζησε έπειτα από χτύπημα κεραυνού

Αμέσως έπεσε στο έδαφος και σφάδαζε από τους πόνους, όταν περίοικοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο – “Πιέσεις” και από τον Ομπάμα

μπάιντεν

Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο – “Πιέσεις” και από τον Ομπάμα

Έως σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι "αδυσώπητη και…