Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο: «Το κόμμα δε χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου»

Η πρόταση Φάμελλου – Παππά που πέρασε και το βραδινό ποτό στο κέντρο της Αθήνας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ 4

Με την υπερψήφιση της πρότασης που υποστήριζε ότι δεν χρειάζεται να διεξαχθούν εκ νέου εκλογές για πρόεδρο έκλεισε το επεισοδιακό 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Παλαιό Φάληρο, δίνοντας έτσι συνέχεια στην προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη.

«Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή Προέδρου. Το Συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον Πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το Καταστατικό και τη Διακήρυξη μας, για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση Φάμελλου – Παππά και άλλων ήταν να δώσει το συνέδριο ψήφο εμπιστοσύνης στον Στέφανο Κασσελάκη, και πέρασε δια ανατάσεως χειρός από την πλειοψηφία, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος: «Οι μάσκες έπεσαν, δεν γίνονται εκλογές, προχωράμε».

Είχε προηγηθεί ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλέσει τις εκλογές. «Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντε μας μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις», όπως είπε, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Όλγα, αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές», και την Όλγα Γεροβασίλη να υπογραμμίζει «συντρόφοι, συντρόφισσες το σώμα είναι κυρίαρχο, σε δέκα μέρες προφανώς είναι αστείο να μιλάμε για εκλογές. Επομένως εάν θες εκλογές κάνε τις μόνος σου πρόεδρε. Δεν υπάρχει λευκή επιταγή».

Πάντως, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών το βράδυ της Κυριακής, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε όλους τους βουλευτές του κόμματος αλλά και τους άμεσους συνεργάτες του για ποτό στο κέντρο της Αθήνας, σε μια κίνηση ενότητας.

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο τοποθετήθηκε μέσω διαρροών από το περιβάλλον του ο Αλέξης Τσίπρας. «Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα» είναι το σχόλιο για τα όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο. Όπως αναφέρουν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα «ό,τι είχε να πει, το έχει πει στη δήλωση του. Δεν υπάρχει άλλο σχόλιο».

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…