ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Ο συμβολισμός της ανηθικότητας

Σας αξίζει ένα τεράστιο μπράβο εκεί στην κυβέρνηση, αφού καταφέρατε να πείσετε και τους πλέον δύσπιστους ότι η μόνη μας ελπίδα είναι η επιστήμη και το εμβόλιο

5213050

Εντάξει. Το δώσατε το μήνυμα. Το δώσατε και με το παραπάνω. Και μπράβο σας, και μαγκιά σας που καταφέρατε να αποστομώσετε όλους τους αρνητές του εμβολίου. Γιατί αυτό που κάνατε δεν ήταν απλώς ένας συμβολισμός.  Ήταν κάτι πολύ πιο σπουδαίο και πολύ πιο μεγάλο.

Γιατί αν σας βλέπει ο άλλος ο καχύποπτος να τρέχετε να εμβολιαστείτε προσπερνώντας κάθε όριο ηθικής και ισότητας, σου λέει κάτι τρέχει εδώ. Γιατί αν σας βλέπει ο άλλος να παίρνετε τη σειρά ακόμα και των γιατρών που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία αναφοράς για να εμβολιαστείτε πρώτοι εσείς, σου λέει κάτι σημαίνει αυτό. Γιατί αν σας βλέπει ο άλλος να τρέχετε να εμβολιάσετε πρώτοι -πρώτοι γυναίκες, παιδιά και βαφτιστήρια, σου λέει τα πράγματα είναι ζόρικα και πάμε να εμβολιαστούμε και εμείς οι πλεμπαίοι μπας και σωθούμε.

Γι’ αυτό το λέω και το υπογράφω ότι σας αξίζει ένα τεράστιο μπράβο εκεί στην κυβέρνηση αφού καταφέρατε να πείσετε και τους πλέον δύσπιστους ότι η μόνη μας ελπίδα είναι η επιστήμη και το εμβόλιο. Γιατί αν σας έβλεπε ο λαουτζίκος να περιμένετε κι εσείς τη σειρά σας, όπως και να το κάνεις, όλο και κάποιος θα βρισκόταν να πει κάτι και να αμφισβητήσει την κατάσταση. Ενώ τώρα που σας είδαμε να τρέχετε να εμβολιαστείτε σαν τα λιμασμένα σκυλιά που πέφτουν πάνω στο κόκαλο του χασάπη, είναι αλλιώς.

Περνάει αλλιώς το μήνυμα και το βουλώνουν και οι αρνητές, και οι συνωμοσιολόγοι όταν βλέπουν μια στρατιά κυβερνητικών και διαφόρων άλλων της κομματικής προσκολλήσεως να τρέχουν να προλάβουν να εμβολιαστούν. Κι αυτός ήταν ο πιο ισχυρός συμβολισμός των ημερών. Κι αν η ηθική έγινε κουρελόχαρτο προς δόξαν της κομματοκρατίας και του ρουσφετιού, χαλάλι τους.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr