Ο Στέφανος Κασσελάκης εξηγεί για πρώτη φορά γιατί δεν τον νοιάζει να παραιτηθούν Ακρίτα, Αποστολάκης, Ηλιόπουλος (video)

Τι απάντησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε για το πώς θα μπει στη Βουλή

5959714

Ξεκάθαρος ήταν με δηλώσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης για το ενδεχόμενο παραιτήσεων βουλευτών ώστε να μπει ο ίδιος στα έδρανα της Βουλής.

Σε ερώτηση που του έγινε απ’ την εκπομπή «Tlive», ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα ήθελε να παραιτηθεί κάποιος για να καταφέρει ο ίδιος να καθίσει μαζί με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας παράλληλα ότι τους αγώνες θα τους δώσει έξω στην κοινωνία και εκεί θέλει μαζί του όλους τους βουλευτές του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν θέλω ούτε μία

στο εκατομμύριο να παραιτηθούν από τις θέσεις τους ούτε ο κύριος Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα, ούτε ο κύριος Αποστολάκης. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Η κοινοβουλευτική ομάδα θα έρχεται μαζί μου έξω στην κοινωνία»

Δεν παραιτείται ο Όθωνας Ηλιόπουλος

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής στο Χάρβαρντ, Όθων Ηλιόπουλος, με σημερινή του ανακοίνωση δηλώνει ρητά πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή διότι όπως επισημαίνει ο ίδιος μεταξύ άλλων :

«Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ανακοίνωση του ο Όθων Ηλιόπουλος: «Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας.

Θεωρώ ότι η τοποθέτηση μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας.

Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.».

Θα ολοκληρώσει τη θητεία της και η Έλενα Ακρίτα

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή ζώνη», του Action 24, ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα. Με το που έγινε η σύνδεση με την ίδια, η πρώτη ερώτηση που της έκαναν ήταν αν θα παραιτούταν από τη θέση της σε περίπτωση που εκλεγεί για πρόεδρος του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης, ώστε να τον διευκολύνει να μπει στη βουλή.

Η απάντηση της ήταν κατηγορηματική, καθώς ανέφερε ότι ήταν προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι θα αναλάμβανε υπουργείο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Και εγώ και ο Όθωνας Ηλιόπουλος είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσίπρα. Όταν πέρσι τον Μάιο μου έγινε η πρόταση ήταν συγκεκριμένη η συμφωνία. Ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η πρόθεση λοιπόν ήταν αυτός ο τομέας να αναβαθμιστεί σε υπουργείο το οποίο και θα αναλάβω, για αυτόν τον λόγο μπήκα και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου. Ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει, αλλά θέλω να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Άρα σαφώς και όχι (δεν θα παραιτηθεί)».

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.