Ο Σουλτς απειλεί τον Ερντογάν με διακοπή διαπραγματεύσεων αν δεν απελευθερωθούν οι γερμανοί κρατούμενοι

«Η σημαντικότερη δίοδος του Τ. Ερντογάν προς την ΕΕ περνά από την Τελωνειακή Ένωση, που διευκολύνει την πρόσβαση της τουρκικής οικονομίας στην ενιαία αγορά», τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post του Σαββάτου.

570e75f11dc524dc188b45a2

«Θα έπρεπε να θέσουμε διορία στον Τούρκο πρόεδρο. Σε περίπτωση που ο κ. Ερντογάν δεν αφήσει άμεσα ελεύθερους τους Γερμανούς κρατουμένους, η ΕΕ θα πρέπει να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα για την διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης. Η διακοπή θα έπληττε βέβαια σκληρά την Τουρκία ωστόσο ο πρόεδρος Ερντογάν δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών ζητώντας επιπλέον και το πάγωμα της βοήθειας που λαμβάνει η Άγκυρα από την ΕΕ ως υποψήφιο προς ένταξη μέλος.

Στο ερώτημα της εφημερίδας του Ντίσελντορφ αν ο πρόεδρος Ερντογάν μπορεί να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Μάρτιν Σουλτς απάντησε: « Το προσπαθεί. Η παρότρυνση στους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν συγκεκριμένα κόμματα, ξεπερνά τα όρια. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε τον χαρακτηρισμό, εχθροί της Τουρκίας. Εχθροί της Τουρκίας είναι εκείνοι που θέτουν περιορισμούς στην δημοκρατία, στην Τουρκία».

Πηγή: DW

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

viasmos 3

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

O 46χρονος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα το πρωί στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

genikh syneleush larko 2

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

Αποφασίστηκε η οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης σε ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας, ώστε να δυναμώσουν ακόμα…