Ο "σουλτάνος" Ερντογάν θα μιλήσει στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραβρεθεί στην κηδεία του θρύλου του μποξ Μοχάμεντ Άλι που θα γίνει στο Λουισβίλ του Κεντάκι

56fd3dbd1dc52425638b4911

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Hurriyet, o Ερντογάν θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ στις 8 Ιουνίου, ώστε να συμμετάσχει στην νεκρική προσευχή που θα κάνει ο Ιμάμης Ζαίντ Σακίρ στις 9 Ιουνίου.

Ζητήθηκε μάλιστα σύμφωνα με την τουρκική προεδρεία από τον Ταγίπ Ερντογάν να μιλήσει στην κηδεία του Άλι

Σύμφωνα με αναλυτές ο Ερντογάν σκοπεύει να παρουσιαστεί μέσω της συμμετοχής του στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι που ενώ γεννήθηκε σαν Κάσιους Κλέι, ασπάστηκε το Ισλάμ και έγινε Μοχάμεντ Άλι, ως υπέρμαχος του Ισλάμ.

Αξίζει βέβαια να τονιστεί πως ενώ ο Μοχάμεντ Άλι ύψωσε το ανάστημα στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ στο Βιετνάμ, αρνούμενος να στρατολογηθεί και γενικά η πορεία του και οι πράξεις του δείχνουν έναν άνθρωπο που πολεμούσε για τις ιδέες της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, ενώ ο τούρκος πρόεδρος κατηγορείται από ολοένα και περισσότερους ότι γίνεται όσο περνά ο καιρός και πιο αυταρχικός.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το παρατσούκλι «σουλτάνος» που του έχουν προσδώσει οι πολιτικοί αντίπαλοί του στο εσωτερικό της Τουρκίας

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…