Newsroom

Newsroom

Ο σεισμός του 1999 σε εικόνες

Πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Αθήνα χτυπήθηκε από τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων ετών. Ήταν λίγα λεπτά…

Πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Αθήνα χτυπήθηκε από τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων ετών. Ήταν λίγα λεπτά πριν τις τρεις το μεσημέρι όταν ένας δυνατός θόρυβος πάγωσε τον χρόνο και τα κτίρια, ιδιαίτερα της Δυτικής Αττικής, άρχισαν να πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα.

Το ρεύμα κόπηκε σε όλες τις περιοχές του Λεκανοπεδίου ενώ μπλόκαρε το σήμα από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Οι δρόμοι της Αθήνας μετατράπηκαν σε ένα απέραντο πάρκινγκ καθώς όλοι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους και να σιγουρευτούν ότι είναι καλά οι συγγενείς τους. Οι πρώτες εικόνες της καταστροφής ήρθαν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες όταν αποκαταστάθηκε η ρευματοδότηση. Ήταν πλέον απόγευμα της ίδια μέρας όταν οι τηλεοράσεις έδειχναν τα συντρίμμια, τους εγκλωβισμένους και το θρήνο των οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους τους. Ο σεισμός της Πάρνηθας, είχε ένταση 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και άφησε πίσω του περίπου143 νεκρούς, τουλάχιστον 700 τραυματίες και 40.000 άστεγες οικογένειες.


Οι συγκλονιστικές προσπάθειες των ανδρών διάσωσης της ΕΜΑΚ είχαν συγκινήσει όλων τον κόσμο ενώ οι γειτονικές μας χώρες έστειλαν εθελοντές με σκοπό να βοηθήσουν στο απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα συντρίμμια .
Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή και τον θρήνο που προκάλεσε ο Εγκέλαδος στις 7-9-1999.