Newsroom

Newsroom

Ο Σάμπυ Μιωνής κατηγορεί Βενιζέλο για ρατσισμό και λίσταρχους για συγκάλυψη

Σφοδρή επίθεσή κατά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς επίσης και όσους θέλησαν να συγκαλύψουν την αλήθεια εξαπολύει ο…

Σφοδρή επίθεσή κατά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς επίσης και όσους θέλησαν να συγκαλύψουν την αλήθεια εξαπολύει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, σε ένορκη κατάθεση την οποία έδωσε στον πρόξενο της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ.

Ο επιχειρηματίας κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο για «κατασυκοφάντηση με έντονα στοιχεία αντισημιτισμού», καθώς όπως κατέθεσε «βγήκε και είπε στη Βουλή ότι οι μεγαλύτεροι καταθέτες στη λίστα ήταν εβραίοι κλπ. Οι αντιρατσιστικές του ευαισθησίες οι τωρινές, οι όψιμες, φαίνεται ότι πριν μερικούς μήνες δεν περιλάμβαναν του εβραίους».

Παράλληλα, επιτίθεται σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας και κάνει λόγο για «απίστευτη ασχετοσύνη και προχειροδουλειά» η οποία «συνεχίστηκε από ανθρώπους που θέλανε να συγκαλύψουν την αλήθεια ή να παραπλανήσουν την προανακριτική επιτροπή και την κοινή γνώμη ή να ρίξουν λάσπη κάπου αλλού προκειμένου να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες». Γι αυτό και κατά τον ίδιο ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση καθώς επίσης και των πρώην συνεργατών του Μαρίας Παντελή και Σολ. Λεβή, πίσω από το λογαριασμό των 550 εκατ. ευρώ.

«Όσα έχουν γραφτεί για μένα, για τη Μαρία Παντελή, για το Σταύρο Παπασταύρου, για συνεργάτες μου, για την εταιρεία, για την EFG, είναι άρες μάρες κουκουνάρες», υπογράμμισε ο κ. Μιωνής και κάνει λόγο για «απαράδεκτα ψέματα» και «κατασυκοφάντησή» του.

Μάλιστα επαναλαμβάνει όσα είχε πει και σε σχετικό υπόμνημα του πριν από μερικούς μήνες. Ότι δηλαδή δεν επρόκειτο για έναν λογαριασμό αλλά για πολλούς λογαριασμούς θεματοφυλακής αμοιβαίων κεφαλαίων, με αποτέλεσμα το υπέρογκο ποσό να είναι το άθροισμα διαφόρων λογαριασμών.

Άσχετοι, άχρηστοι άνθρωποι

Ο κ. Μιωνής στρέφεται κατά του συνεργάτη του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος είχε αναλάβει κατ’ εντολή του τότε υπουργού Οικονομικών να ξεχωρίσει τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «άσχετοι, άχρηστοι άνθρωποι αναλαμβάνουν να κάνουν τέτοιους ελέγχους», καθώς, «δεν ήξερε ούτε αγγλικά, ούτε γαλλικά και χρησιμοποίησε google translate για να καταλάβει τι διάβαζε, αλλά δυστυχώς δεν ήξερε να χρησιμοποιεί και google search για να καταλάβει ότι αυτά τα οποία έβλεπε κάτω από τα αρχεία της Μαρίας Παντελή δεν ήτανε απλές off-shore εταιρείες, ή ένας λογαριασμός, αλλά ήτανε αμοιβαία κεφάλαια τα οποία ήταν πάρα πολύ γνωστά και διαχειριζόταν πολύ γνωστή εισηγμένη Ελβετική Τράπεζα και να καταλάβει ότι η Μαρία Παντελή δεν ήταν δικαιούχος, αλλά ήταν ένας απλός internet user, ένας απλός υπάλληλος του back office». Ο κ. Μιωνής αναφερθείς στην εμπλοκή της κυρίας Παντελή και του κ. Λεβή, πρώην υπαλλήλων της εταιρείας του, κάνει λόγο για «απόλυτη παράνοια» και «υστεροβουλία». Δηλώνει δε κατηγορηματικά ότι δεν επενδύθηκαν στην εταιρεία του χρήματα πολιτικών προσώπων: «Αυτά είναι φαντασιώσεις υστερόβουλων ανθρώπων», επισημαίνει.

Παπασταύρου, Παπακωνσταντίνου και συγγενείς

Ο κ. Μιωνής δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη σχέση του με το στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου. Όπως σημειώνει συνδέονται μεταξύ τους με στενή φιλία και σχέση εμπιστοσύνης κάτι που τον οδήγησε να του δώσει το δικαίωμα πρόσβασης σε έναν από τους εταιρικούς μου λογαριασμούς, σε αυτόν και στην οικογένειά του, προκειμένου, αν κάτι μου συμβεί και ειδικά κάτω από ορισμένες συνθήκες, να πράξουν σύμφωνα με τις δικές μου επιθυμίες».

Σε ότι αφορά το Γ. Παπακωνσταντίνου ο ίδιος δηλώνει ότι δεν τον γνωρίζει, καθώς επίσης και ότι δεν τον έχει συναντήσει ποτέ, όπως και τους συγγενείς του, τα ονόματα των οποίων είχαν αφαιρεθεί από την αρχική λίστα Λαγκάρντ.

Αναφορικά με το Γιώργο Παπανδρέου ο επιχειρηματίας επισημαίνει ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί του, αλλά ούτε και με συγγενείς του. «Ούτε τον ξέρω, ούτε αυτόν ούτε τους συγγενείς του τους έχω γνωρίσει ποτέ, ούτε τους έχω μιλήσει ποτέ. Δεν τους ξέρω τους ανθρώπους» τονίζει χαρακτηριστικά. Παράλληλα διαψεύδει ότι πίσω από την κυρία Παντελή «κρύβεται» η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, λέγοντας ότι κάποιοι το είπαν «μόνο και μόνο επειδή τα αρχικά του ονόματός τους είναι τα ίδια και το θέατρο του παραλόγου ολοκληρώθηκε κανονικά».


Πυρά κατά πολιτικών

Αίσθηση προκαλεί ο ισχυρισμός του κ. Μιωνή ότι «σκοπό όλη αυτή η κατασυκοφάντησή μου είχε να βλάψει τον Σταύρο Παπασταύρου, γιατί όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια και επίσης να ρίξει λάσπη σ’ εμένα, γιατί έχω τολμήσει να θυμίσω στην διεθνή κοινή γνώμη το πρόσφατο φασιστικό παρελθόν και τις νεοναζιστικές σχέσεις συγκεκριμένων ακροδεξιών πολιτικών, οι οποίοι προσπαθούν να ξεπλύνουν το παρελθόν τους και να κρύψουν το παρόν τους μεταπηδώντας σε παραδοσιακά κόμματα».

Διαβάστε ΕΔΩ την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή.

Ο Τζο Μπάιντεν ανοίγει τα χαρτιά του: Θα αποκαλύψει γιατί αποσύρθηκε από την κούρσα

AP - Μπαιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν ανοίγει τα χαρτιά του: Θα αποκαλύψει γιατί αποσύρθηκε από την κούρσα

Ο απερχόμενος πρόεδρος επέλεξε ώρα υψηλής τηλεθέασης για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς και να εξηγήσει…

To Ισραήλ απορρίπτει την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Παλαιστίνη

AP24120852960977

To Ισραήλ απορρίπτει την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Παλαιστίνη

«Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τέτοιο», διαμηνύει ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας