Ο Σαμαράς βλέπει οράματα πριν καν πάει στο Άγιο Όρος: "1,5 δισεκ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα"

Φαίνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς πρόλαβε να συνομιλήσει με τον Θεό πριν ακόμα μεταβεί στον Άγιο Όρος κι άντλησε από…

samaras 29

Φαίνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς πρόλαβε να συνομιλήσει με τον Θεό πριν ακόμα μεταβεί στον Άγιο Όρος κι άντλησε από τον Μεγαλοδύναμο αισιοδοξία που δύσκολα μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά. Ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του στο ανεπίσημο όργανο της κυβέρνησής του, δηλαδή στο «Βήμα της Κυριακής», δήλωσε πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάσει το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, το οποίο θα επιστραφεί στους ένστολους και στους χαμηλοσυνταξιούχους, και θα το χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα τόσο για την ελάφρυνση του χρέους όσο και για την έξοδο στις αγορές μέσα στο 2014.

«Το επίσημο, μεγάλο και πρόωρο πρωτογενές πλεόνασμα, η επιστροφή του στην κοινωνία, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, η ανάκαμψη, η ελάφρυνση του χρέους και η επιστροφή στις αγορές θα γίνουν μέσα στη φετινή χρονιά. Και όλα μαζί θα συνθέτουν την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας. Μιας νέας Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικώς ο πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται για σταδιακή μείωση φόρων, εφόσον η χώρα συνεχίσει να παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα, διευκρινίζοντας πως στόχος είναι να μειωθούν σταδιακά οι συντελεστές του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος, των κερδών και των ακινήτων. Ειδικά για τους φόρους στα ακίνητα, δηλώνει ότι έχει προγραμματιστεί η σταδιακή μείωσή τους κατά 38% έως το 2016.

Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η ανάπτυξη έρχεται πιο γρήγορα από όσο προβλέπει το πρόγραμμα και σημειώνει πως έως τα τέλη της φετινής χρονιάς η βελτίωση θα έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Επιπλέον, απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως βρίσκεται σε «παράκρουση».