Newsroom

Newsroom

Ο πρώτος μετά από 94 χρόνια μητροπολίτης Σμύρνης έρχεται στην Ελλάδα

Ο πρώτος μητροπολίτης μετά από 94 ολόκληρα χρόνια που διορίστηκε στη Σμύρνη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο έρχεται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

58c534921dc524c93d8b4643

Ο μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, κατά την πρώτη μετά το διορισμό του επίσημη επίσκεψη θα επισκεφθεί την Πρότυπο Ευαγγελική Σχολή (Λέσβου 4, Νέα Σμύρνη, 171 23), τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στις 8:15 το πρωί.

Θα συμμετάσχει στην πρωινή σχολική προσευχή και κατόπιν θα παραβρεθεί σε εκδήλωση προς τιμή του, που θα οργανώσει η Σχολή στην αίθουσα εκδηλώσεων και η οποία θα διαρκέσει μέχρι περίπου τις 9.30 π.μ.

Η ιδέα της πρόσκλησης αποτελεί πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής.

“Σε ανάμνηση της επίσκεψης ο Σύνδεσμος θα δωρίσει στον Σεβασμιότατο χαλκογραφία της διάσημης χαράκτριας – εικαστικού και επί τριάντα χρόνια καθηγήτριας του σχολείου μας κας Ρένας Ηλία-Ανούση”, αναφέρει σε σχετικό Δελτίο Τύπου του ο Σύνδεσμος Αποφοίτων.

Ιστορικά, ο τελευταίος μητροπολίτης Σμύρνης ήταν ο ιερομάρτυρας Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης που σφαγιάστηκε από τον τουρκικό όχλο τον Αύγουστο του 1922 κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Η Ευαγγελική Σχολή της Νέας Σμύρνης, που είναι ένα από τα πέντε πρότυπα δημόσια σχολεία της χώρας μας, επωμίζεται την τεράστια πνευματική και παιδαγωγική κληρονομιά της ιστορικής Ευαγγελικής Σχολής της Μικρασιατικής Σμύρνης που είχε ιδρυθεί το 1733 και στην οποία φοίτησαν σπουδαίοι Έλληνες (Αδ. Κοραής, Μ. Καλομοίρης κ.α.).

Φωτογραφία: Nikos Manginas amen.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…