Ο "προστάτης" των αναγνωστών Σταύρος Ψυχάρης

Στο φύλλο του αυριανού «Βήματος της Κυριακής» είχε προγραμματιστεί να δημοσιευτεί συνέντευξη του Δημήτρη Κουφοντίνα με αφορμή την έκδοση του…

koufontinas 0

Στο φύλλο του αυριανού «Βήματος της Κυριακής» είχε προγραμματιστεί να δημοσιευτεί συνέντευξη του Δημήτρη Κουφοντίνα με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Την ύστατη στιγμή, όμως, αποφάσισε να «προφυλάξει» τους αναγνώστες του από την «ανεπαρκή, αρκούντως προπαγανδιστική» συνέντευξη, όπως τη χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του. Μάλλον ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης δεν θεωρεί πως το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας του είναι σε θέση να βγάζει μόνο του τα συμπεράσματά του…

Διαβάστε αποσπάσματα από τη λογοκριμένη συνέντευξη Κουφοντίνα, η οποία δημοσιεύεται στο «ΧΩΝΙ»:

Κυκλοφόρησε το βιβλίο σας και από την πρώτη ματιά, από το εξώφυλλο ήδη, ξεκίνησε ο προβληματισμός και δέχεστε σφοδρές επικρίσεις. Σας κατηγορούν ότι ήδη από το εξώφυλλο επιχειρείτε «καπηλεία» ιστορικών γεγονότων με μεγάλη σημασία. Τι έχετε να πείτε;

(…) Για μένα το εξώφυλλο του βιβλίου συμβολίζει τη συνέχεια του αγώνα, νιώθω παιδί αυτών των αγώνων. Οι επικριτές μας ας μείνουν αυτό που είναι, παιδιά των ταγματασφαλιτών, των εκοφιτών, αυτών που στήριξαν με άμεσο και έμμεσο τρόπο τα αυταρχικά καθεστώτα της πρόσφατης ιστορίας και απολαμβάνουν διαχρονικά τους καρπούς των κόπων τους. (…)

Μίλησαν πολλοί για επιδίωξη προσωπικού κέρδους από το βιβλίο και κάποιοι μίλησαν για «ματωμένα χρήματα».

(…) Απέναντί μας υπάρχουν τα πραγματικά αιματοβαμμένα χρήματα: των πάμπλουτων -μέσα στην κρίση- ανεπάγγελτων, μεγάλων πολιτικών οικογενειών. Της ΛΜΑΤ, που θησαυρίζει και τώρα ακόμη, απομυζώντας και την τελευταία σταγόνα αίματος της κοινωνίας, και που μπορεί, σε καιρό κρίσης, να διαθέτει τα κλεμμένα για να απεργάζεται τα επόμενα σχέδια κατά του λαού και να αμείβει μέσα στα άλλα πλουσιοπάροχα τους τηλεαστέρες επικριτές μας που την υπηρετούν. (…)

Διαβάστε την ανακοίνωση του «Βήματος»:

«Σχετικά με δημοσιεύματα και αναφορές για δήθεν «απαγορευμένη» συνέντευξη Κουφοντίνα και άλλα τινά το “Βήμα της Κυριακής” διευκρινίζει τα εξής:

Όντως το “Βήμα της Κυριακής” έστειλε ερωτήσεις στον κ. Κουφοντίνα, ελπίζοντας ότι θα λάβει απαντήσεις επί όλων των θεμάτων που απασχόλησαν τελευταίως την κοινή γνώμη, με αφορμή την έκδοση του επίμαχου βιβλίου του.

Ο κ. Κουφοντίνας απάντησε επιλεκτικά στις ερωτήσεις που έκρινε πολιτικά ορθές γι’ αυτόν, αρνούμενος απαντήσεις σε άλλες κρίσιμες, για το «Βήμα της Κυριακής».

Κατόπιν αυτών, κρίναμε τη “συνέντευξη” ανεπαρκή, αρκούντως προπαγανδιστική και μη δημοσιεύσιμη.

Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια».

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…