Newsroom

Newsroom

Ο Πούτιν "τρολάρει" ΕΕ και Βρετανία

Με τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας να συνεχίζονται, ο πρόεδρός της Βλαντιμίρ Πούτιν, βρήκε μια ευκαιρία μάλλον να «τρολάρει» τις Βρυξέλλες αλλά και την Βρετανία που στέκεται ως πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ.

5707b0cd1dc524311f8b4bb3

«Ελπίζουμε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα επιτρέψει τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας» είναι η πρώτη αντίδραση της Μόσχας στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Ελπίζουμε ότι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, θα υπερισχύσει η ανάγκη οικοδόμησης καλών σχέσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρ Πεσκόφ στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι λυπάται «που δεν διαπιστώνει πάντα μια βούληση συνεργασίας εκ μέρους των βρετανών εταίρων μας».

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε αρνηθεί να πει τη γνώμη του την περασμένη εβδομάδα για το δημοψήφισμα, δεν σχολίασε την επιλογή των βρετανών εκλογέων.

«Το θέμα του Brexit είναι εσωτερική υπόθεση της Βρετανίας και των σχέσεών της με την ΕΕ», πρόσθεσε ο Πεσκόφ τονίζοντας ότι η Μόσχα θέλει η Ευρωπαϊκή Ενωση να είναι «ακμάζουσα και σταθερή».

«Η ΕΕ είναι σημαντικός οικονομικός εταίρος της Ρωσίας, για τον λόγο αυτόν η Μόσχα έχει συμφέρον η ΕΕ να μείνει σημαντική οικονομική δύναμη, ακμάζουσα, σταθερή και προβλέψιμη», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Χωρίς τη Βρετανία εντός της ΕΕ, ουδείς θα υπάρχει πλέον για να ωθεί σε νέες κυρώσεις εναντίον μας», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…