Newsroom

Newsroom

Ο Πούτιν άνοιξε τον ασκό του Αιόλου-Αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουχάνσκ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για την ανεξαρτησία των περιοχών που κατέχουν οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές στο Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (Ντονμπάς). 

1000 5

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε διάγγελμα του προς τον Ρωσικό λαό ανακοίνωσε την αναγνώριση των ΛΔ του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, βάζοντας φωτιά στην Ουκρανία. Πλέον οι πιθανότητες ενός ρωσοουκρανικού πολέμου έχουν ανέβει κατακόρυφα και αναμένονται οι αντιδράσεις από την Ουκρανία και την Δύση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισε το διάγγελμά του για την ανατολική Ουκρανία λέγοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή αυτή είναι και πάλι κρίσιμη.

Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας, δήλωσε ο Πούτιν, αποκαλώντας «αρχαία ρωσικά εδάφη» την ανατολική Ουκρανία.

Η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε από την κομμουνιστική Ρωσία. Ο ηγέτης των μπολσεβίκων Βλαντίμιρ Λένιν αδίκησε τη Ρωσία. Η σοβιετική Ουκρανία δημιουργήθηκε από τον Λένιν, πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας με τη μορφή της Σοβιετικής Ένωσης είναι στη συνείδηση των κομμουνιστών.

Η Ρωσία έχει πάντα μια ανοικτή συνεργασία με την Ουκρανία, δήλωσε.

Ο Πούτιν διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που η μετα-σοβιετική Ουκρανία συμπεριφέρθηκε στη Ρωσία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος επικοινώνησε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για να τους ενημερώσει πως αποφασίστηκε η αναγνώριση «στο προσεχές μέλλον» της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς,του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

O Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και o Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση αυτή.

Στον απόηχο αυτής της είδησης ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συγκάλεσαν Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Το διάγγλεμα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισε το διάγγελμά του για την ανατολική Ουκρανία λέγοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή αυτή είναι και πάλι κρίσιμη.

«Η σύγχρονη Ουκρανία είναι κατασκεύασμα της Ρωσίας, των Μπολσεβίκων και των Κομμουνιστών, μετά την επανάσταση του 1917. Για τους εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Ουκρανία κανείς δεν τους ρώτησε τίποτα. Η νίκη του ‘κόκκινου’ στρατού έδωσε εδάφη στην Ουκρανία που ανήκαν στην Γερμανία και την Πολωνία», είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη του διαγγέλματος.

Στη συνέχεια έκανε μια ιστορική αναδρομή για την Σοβιετική Ένωση και τα εδάφη αυτά, λέγοντας πως: «Στις αρχές τις εγκαθίδρυσης της Σοβιετικής Ένωσης, οι Μπολσεβίκοι άρχισαν ένα καινούριο κράτος και ο Στάλιν και οι επόμενοι ηγέτες οικοδόμησαν την Σοβιετική Ένωση πάνω στην αρχή της αυτονομίας των εθνών. Αυτό μπήκε και στο σύνταγμα της Σοβιετικής Ένωσης.»

«Γιατί να κάνουμε τόσες παραχωρήσεις σε αυτούς που βρίσκονταν στα όρια της τσαρικής αυτοκρατορίας, στους οποίους αποδόθηκαν τεράστια εδάφη που δεν τους ανήκαν;» αναρωτήθηκε ενώ προσέθεσε ότι «τα αρχεία του Σοβιετικού Κράτους επιβεβαιώνουν ότι ο Λένιν παρέδωσε το Ντονμπάς στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας.»

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους Ουκρανούς ηγέτες, είπε: «Θέλετε να την απόσχιση; Λοιπόν, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό.»

«Οι Σοβιετικές Δημοκρατίες έχουν όλα τα δικαιώματα να ασκήσουν το καθεστώς αυτονομίας και κυριαρχίας και κάθε διάταξη της κάθε Σοβιετικής Δημοκρατίας θα μπορούσε να δώσει την εθνικότητα στους πολίτες της.»

«Δύο χρόνια πριν τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, οι Δημοκρατίες διεκδίκησαν την ανεξαρτησία τους και αυτό οδήγησε στην κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας. Τότε η Ρωσία ήταν σε δύσκολη θέση, δεν μπορούσε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.»

«Όταν μας ζήτησαν βοήθεια, η Ρωσία στήριξε την Ουκρανία και σεβάστηκε την εθνική της ανεξαρτησία. Έχουμε δώσει περίπου 250 δισ. στην Ουκρανία σε δάνεια. Αναλάβαμε και το χρέος της στο ΔΝΤ.»

«Οι Σοβιετικές Δημοκρατίες έπρεπε να αποκηρύξουν τα σοβιετικά περιουσιακά στοιχεία, όμως το Κίεβο δεν επικύρωσε τη συμφωνία, ούτε την εφάρμοσε. Όλα τα σοβιετικά περιουσιακά στοιχεία τα κράτησε για τον εαυτό του.»

«Η Ρωσία παρόλα αυτά συνέχισε να αποδίδει όλα τα δικαιώματα και τις συμφωνίες στην Ουκρανία. Θυμάστε τον εκβιασμό των ουκρανικών αρχών όταν προσπάθησαν να κλέψουν το φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Από τα πρώτα βήματα, λοιπόν, διεκδίκησαν την αυτονομία τους αποκηρύσσοντας όλα όσα μας ένωναν.»  

«Οι Ριζοσπάστες της Ουκρανίας προσπάθησαν να σφετεριστούν τη Δύση για να κρατήσουν τα κλοπιμαία.»

«Η Ουκρανία είναι μια χώρα διχασμένη. Έχασε το βιομηχανικό και ερευνητικό της δυναμικό. Αυτά πήγαν στα χέρια αυτών που την εκμεταλλεύονται. Έτσι είχαμε την κατάρρευση της ουκρανικής Δημοκρατίας, όχι μόνο από την Δύση, αλλά και από ένα δίκτυο ξένων συμβούλων που έχει εγκατασταθεί στην Ουκρανία και έχει παρεισφρήσει στην κυβέρνηση.»

«Θεωρούν ότι με την υποστήριξη της Δύσης θα μπορέσουν να αντιπαρατεθούν στη Ρωσία. Πρόσφατα ακούσαμε και δηλώσεις ότι θα ήθελε να δημιουργήσει και πυρηνικά όπλα. Είναι θέμα χρόνου να φτιάξουν τέτοια όπλα και να απειλούν τη Ρωσία, γιατί έχει προϊστορία. Θα φέρουν την Ευρώπη και τον κόσμο σε αποσταθεροποίηση.»

«Θέλουν να αυξήσουν το νατοϊκό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία, αν και το άρθρο 17 του συντάγματός της απαγορεύει την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων. Στο διεθνές δίκαιο λέει ότι μια χώρα δε μπορεί να ενισχύει την ασφάλειά της εις βάρος μιας γειτονικής χώρας.»

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…