Ο Πολιτισμός σε απεργία – Δυναμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (Εικόνες)

Mε τα δυναμικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κορυφώνουν τις δράσεις τους και τη 48ωρη απεργία του ΣΕΗ με τη στήριξη της ΠΟΘΑ για την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85.

5795872

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματιστεί από σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο που αντιδρά στην πολιτική απαξίωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πλήθος κόσμου έχει σπεύσει στο Σύνταγμα, συμπαραστεκούμενο στους καλλιτέχνες απαιτώντας την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία σε απολυτήρια Λυκείου.

Έτσι, με τα δυναμικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κορυφώνουν τις δράσεις τους και τη 48ωρη απεργία του ΣΕΗ με τη στήριξη της ΠΟΘΑ για την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85.

Τα καλλιτεχνικά σωματεία έχουν δώσει ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, το ΣΕΗ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στις 8 Φεβρουαρίου, ημέρα όπου λήγει το τελεσίγραφο των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο πλευρό των καλλιτεχνών έχει ταχθεί η ΟΛΜΕ, που πραγματοποίησε στάσεις εργασίας την Τετάρτη, αλλά και η ΑΔΕΔΥ, με τρίωρη στάση εργασίας ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

ΕΙΚΟΝΕΣ: Πανκαλλιτεχνικός ξεσηκωμός

5795851

5795868

5795872 1

5795875

5795876

5795878

Καταγγελία σοκ: Εργοδότρια στην Πάρο απαίτησε να δουλέψει και ανήλικη, για να μπορεί να μείνει με τη μητέρα της

παρος λιμανακι

Καταγγελία σοκ: Εργοδότρια στην Πάρο απαίτησε να δουλέψει και ανήλικη, για να μπορεί να μείνει με τη μητέρα της

Η μητέρα είχε ενημερώσει την εργοδότρια ότι είναι μονογονεϊκή οικογένεια και πως θα έπρεπε να…

ΣΥΡΙΖΑ: Σιγή ιχθύος από την Κυβέρνηση για το κύκλωμα εκβιαστών στο κέντρο της Αθήνας

dimotiki astynomia8 7 1 1 1

ΣΥΡΙΖΑ: Σιγή ιχθύος από την Κυβέρνηση για το κύκλωμα εκβιαστών στο κέντρο της Αθήνας

Στις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στην Αττική και εκβίαζε καταστήματα εστίασης και…