Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανάμεσα σε Μαρινάκη και Μητσοτάκη-«Επί πέντε χρόνια απόλαυσαν πρωτοφανή υποστήριξη και στην πρώτη κριτική εξεγέρθηκαν»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από μεριάς κυβέρνησης κατά του ομίλου που τους στήριζε «τυφλά». Aπάντηση με αιχμές από το υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Μαρινάκη

μητσοτακης μαρινάκης

Σε κατάσταση πανικού η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή το δημοσίευμα για το «μοντάρισμα» των συνομιλιών του σταθμάρχη της τραγωδίας στα Τέμπη, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή από την εφημερίδα «Το Βήμα» του ομίλου Alter Ego. Κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν τις τελευταίες μέρες να αλλοιώσουν πλήρως την πραγματικότητα και να καταγγέλλουν πόλεμο λάσμπης από τον όμιλο του Μαρινάκη που επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης και την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Λάδι στην φωτιά έριξε με ανάρτηση του, το υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Μαρινάκη, Αντώνης Καρακούσης, δείχνοντας ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και οι σχέσεις με την κυβέρνηση έχει φτάσει στα άκρα.

Συγκεκριμένα όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, ο Αντώνης Καρακούσης, αντιδρώντας στις επιθέσεις που δέχεται ο όμιλος από κορυφαίους υπουργούς, ανέφερε: «Οι πανομοιότυπες δηλώσεις υπουργών κατά οικονομικών συμφερόντων, που υποτίθεται θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, προκαλούν τους πάντες. Αχάριστοι και αμετροεπείς, χωρίς αίσθηση του μέτρου. Επί πέντε χρόνια απόλαυσαν πρωτοφανή υποστήριξη και προβολή, και στην πρώτη κριτική εξεγέρθηκαν».

 

 

Νέες «βολές» του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας

Για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα» για την μονταζιέρα στα Τέμπη, αλλά και για τις αιχμές στελεχών της κυβέρνησης κατά της εφημερίδας μίλησε και σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης, στο Mega, απαντώτας επι της ουσίας στις αιχμές του Αντώνη Καρακούση. Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμένει στην άποψη ότι το ρεπορτάζ είχε σκοπό να χτίσει άλλο ένα αφήγημα.

«Άμα δει κανείς την ανάλυση που κάνει ο συντάκτης στο δελτίο ειδήσεων την προηγουμένη της δημοσίευσης της εφημερίδας θα καταλάβει ότι είναι ξεκάθαρη η μομφή. Η μονταζιέρα δεν απευθύνεται σε κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο. Δεν νομίζω ότι κατηγόρησε κάποιος κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο. Κακώς διέρρευσε ό,τι διέρρευσε και αυτό το λέω για όλες τις υποθέσεις. Όλο το ρεπορτάζ είχε σκοπό να χτίσει άλλο ένα αφήγημα – εκτός αυτών που έχουμε ήδη να αντιμετωπίσουμε – περί συγκάλυψης για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Το ρεπορτάζ είναι παραπλανητικό τίτλο και έχτιζε ένα αφήγημα που ήταν πλήρως παραπλανητικό. Δηλαδή: όπως εξήγησα και χθες, ένα ζήτημα διαρροής στοιχείων δικογραφίας προσπάθησε το «Βήμα» να το αναβαθμίσει σε ένα ζήτημα παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Είναι φως φανάρι. «Μονταζιέρα» είναι η αλλοίωση ενός περιεχομένου με σκοπό παραπλάνησης της κοινής γνώμης ή απόδοσης ευθυνών σε έναν άνθρωπο. Δεν ήταν η μόνη συνομιλία, όλες οι άλλες συνομιλίες συνηγορούσαν στο ανθρώπινο λάθος. Το βράδυ δημοσιεύτηκαν εκείνες οι συνομιλίες που πράγματι δεν είχε κάποιες σειρές. Είχε ομολογήσει όμως ο σταθμάρχης το μεσημέρι; Άρα ετίθετο θέμα η «κακιά» κυβέρνηση ή κάποιος άλλος – που δεν μπορώ να βρω ποιος – να παραπλανήσει τους πολίτες ότι είναι ανθρώπινο λάθος ενώ είναι ένα ζήτημα λελυμένο;», είπε αρχικά.

Και συνέχισε ο κ. Μαρινάκης: «Δεδομένο τρίτο: την επόμενη μέρα η δικαιοσύνη παίρνει όλες τις συνομιλίες συμπεριλαμβανομένης και αυτής που δημοσιεύσατε στο MEGA πληρέστατης όμως. Άρα ούτε ζήτημα δικαστικής αλλοίωσης τίθεται. Τέταρτον, στις 3 και 4 του μηνός, όλα τα sites συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ αναρτούν το σύνολο των συνομιλίων, συμπεριλαμβανομένης αυτής χωρίς καμία διαφορά από αυτά που μου διαβάσατε. Όταν σε διάστημα 3 ημέρων ο Τύπος παρουσιάζει στην κοινής γνώμη πλήρεις τις συνομιλίες και το σύνολο αυτών πηγαίνει στην δικαιοσύνη δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος έναν χρόνο μετά για μονταζιέρα».

«Η αστυνομία το βράδυ της δημοσίευσης του «Βήματος» έβγαλε ανακοίνωση για το πώς οδηγήθηκαν σημείο σημείο πώς πήγε το σύνολο των συνομιλίων ακέραιες στην δικαιοσύνη. Εδώ και έναν χρόνο έχουμε 57 θύματα άρα και 57 συνηγόρους οικογένειες θυμάτων, ανθρώπους που εμπλέκονται με την υπόθεση κτλ και ούτε ένας δεν έχει κάνει αυτή την μομφή που έκανε το «βήμα». Δεν έχει νόημα να κάνουμε συζήτηση επί φανταστικών υποθέσεων, και να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Στην χώρα μας έχουμε διάκριση των εξουσιών. Το «Βήμα» ή η αντιπολίτευση δεν ήρθαν την Κυριακή να πουν γιατί έγινε διαρροή στοιχείων, Ήρθε το «Βήμα» και στην συνέχεια η αντιπολίτευση και είπαν «γιατί έγινε μονταζιέρα». Η ουσία εδώ είναι το ανθρώπινο λάθος. Αμφισβητεί κανείς την πτυχή του ανθρώπινου παράγοντα πέραν των άλλων πτυχών;», υπογράμμισε στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

 

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…