ΜΒ

Μαρίνα Βήχου

Ο πόλεμος και τα εμβόλια

Αν υποθέσουμε ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει δίκιο να μας λέει ότι "αντιμετωπίζουμε ένα πόλεμο" αναφορικά με την πανδημία του κορονοιού, μάλλον ο ίδιος ως τώρα έχει αποδειχτεί πολύ κακός στρατηγός στην εκπόνηση σχεδίου για την αντιμετώπιση του. Αυτό μαρτυρούν ο κίνδυνος κατάρρευσης των οχυρών πριν καν δωθεί η Μητέρα των Μαχών.  

emvolio Medium 2

Το ένα μετά το άλλο εδώ και 3 μήνες βλέπουμε να βρίσκονται υπό κατάρρευση τα οχυρά μας, αρχικά του συστήματος υγείας, εν συνέχεια του μετώπου της Οικονομίας και πολλοί πλέον βλέπουμε να ταλαντεύονται επικίνδυνα και τα οχυρά της ψυχικής υγείας και το κορυφαίο μας της Δημοκρατίας.

Φτιάσαμε πλέον στο σημείο που για πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθρωπότητας αναφορικά με τις λοιμώξεις- προσέξτε δεν αναφέρομαι σε μολυσματικές ασθένειες- εμφανίζεται ως “πανάκεια” το εμβόλιο. Μια επί σειρά μηνών κατατρομοκρατημένη κοινωνία εναποθέτει με κυβερνητική καθοδήγηση όλες τις ελπίδες της στα “θαυματουργά” εμβόλια και όχι στα φάρμακα και όχι στην θωράκιση του συστήματος υγείας και όχι στη διενέργεια μαζικών στενευμένων τεστ και όχι στα μέτρα προστασίας του πληθυσμού, πλην του ετέρου θαυματουργού του lockdown.

Ας αφήσουμε όμως όλα τα υπόλοιπα και ας πάμε στα “θαυματουργά” εμβόλια. Η τελευταία μετάλλαξη του κορονόιου που “έπιασαν” οι επιστήμονες αρχικά στη Νότια Αγγλία θεωρήθηκε σημαντική. Σημαντική διότι αφορά ένα πακέτο 17 αλλαγών και μεταλλάξεων ( the british medical journal 16/12/2020). Ένα σημαντικό στοιχείο αυτής της μετάλλαξης- όπως εξηγούν οι ίδιοι οι βρετανοί επιστήμονες που την ανακάλυψαν- αφορά τμήμα της πρωτεΐνης ακίδας. Προσθέτουν μάλιστα ότι”  σ’ αυτή την περίπτωση ο ιός θεωρητικά καθίσταται πολύ πιο μεταδοτικός”.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι ήδη ” υπάρχει μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις περιοχές που εντοπίστηκε αυτή η μετάλλαξη, γεγονός που μας ανησυχεί”.

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ της η New York Times αναφερομένη στο εμβόλιο mRNA της Pfizer αναφέρει ότι “στο εμβόλιο υπάρχει ένα δραστικό στοιχείο, που ονομάζεται messengerRNA και περιέχει γενετικές οδηγίες για μια πρωτεΐνη κορονόιου, που ονομάζεται “ακίδα”. Μόλις εγχυθεί το mRNA θα δώσει οδηγίες στα ανθρώπινα κύτταρα να κατασκευάσουν την ακίδα, εκθέτοντας το ανοσοποιητικό σύστημα σε ένα εξαιρετικά αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του ιού”.

Τι γίνεται όμως όταν αυτή ακριβώς η “ακίδα” σε σημαντικό βαθμό έχει μεταλλαχθεί, όπως ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Βρεττανία; Οι βρετανοί επιστήμονες- με όλο το βρετανικό τους φλέγμα- δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι “δεν γνωρίζουν” αν αυτή η τελευταία μετάλλαξη επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των mRNA εμβολίων. Ελπίζουν να μην συμβεί αυτό, γιατί τότε θα πρέπει να γίνει επαναπροσαρμογή των εμβολίων…

Και ερχόμαστε στα καθ’ ημάς στην ηπειρωτική Ευρώπη. Μετά από πίεση κάποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων- κυρίως της γερμανικής- επισπεύδεται η αδειοδότηση του εμβολίου της Pfizer με διαδικασίες fast track, που θέτουν φυσικά ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία της ιδίας της αδειοδότησης. Τι φοβήθηκαν οι Γερμανοί; Μα τι άλλο…’οτι η μετάλλαξη που παρατηρήθηκε στη Βρετανία αργά η γρήγορα- με ελεύθερες τις αεροπορικές και οδικές μεταφορές- θα φτάσει και στην Γερμανία. Μπορεί και να έχει ήδη φτάσει…

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Ελλάδα. Έτσι βλέπουμε να επισπεύδεται παντού και ταυτόχρονα στην Ευρώπη η έναρξη των εμβολιασμών.

Κι εδώ είναι που μπαίνουν πλέον τα σοβαρά ερωτήματα. Πόσο θα μας προφυλάξει από τη νέα μετάλλαξη το εμβόλιο της Pfizer, όταν δεν γνωρίζουμε ακόμα αν πλέον είναι αποτελεσματικό; Ακόμα και αν μας προστάτευε πόσοι μήνες θα χρειαστούν ώστε να εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού; Στο διάστημα όμως αυτό  ο πληθυσμός θα μολύνεται σε μεγάλη έκταση. Ήδη μας έχουν προετοιμάσει για το “τρίτο κύμα” της πανδημίας, το οποίο μάλιστα ο Bill Gates σε πρόσφατη συνέντευξη του στους New York Times χαρακτήρισε “πολύ πιο θανατηφόρο”.

Και βρισκόμαστε σαν χώρα στην πραγματικά δεινή κατάσταση να έχουμε εναποθέσει τα πάντα σε ένα “θαυματουργό” εμβόλιο, που – μακάρι να διαψευστώ- μπορεί να αποδειχτεί “καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς”. Αυτά όμως συμβαίνουν όταν σε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο ο Στρατηγός της και οι επιτελείς του έχουν επιτρέψει να πέσουν αμαχητί όλες οι υπόλοιπες γραμμές άμυνας…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…