Ο Παπαχριστόπουλος ζήτησε συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλο προκάλεσε η δήλωση Θανάση Παπαχριστόπουλου στη Βουλή μετά τη χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αν και στην αρχή δεν θέλησε να πάρει πίσω τα λεγόμενά του, εν τέλει ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: «Αν έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν το έκανα σκόπιμα».

56fe4a041dc524286c8b4dda

«Ήμουν ”παρών” σε όλο το περιστατικό, μπορεί ο κ. Δένδιας να είναι αντίπαλος, αλλά είναι ευπρεπής βουλευτής, ποτέ δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα, ήταν αναφαίρετο δικαίωμα του να περάσει και να αποχωρήσει την ώρα που μιλούσε ο κ. Κασιδιάρης. Δεν προκάλεσε κανέναν» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος αρχικά και πρόσθεσε: 

«Είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία να βλέπουμε τέτοιου είδους χειροδικία στο ελληνικό κοινοβούλιο, το βλέπουμε σε άλλα κοινοβούλια μακριά από μας. Ήταν μία ακραία πράξη και εγώ είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης δεν θα αισθάνεται ευχάριστα για αυτό που έκανε». 

Η τελευταία φράση του βουλευτή των ΑΝΕΛ προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να προκύψουν φωνές και διαμαρτυρίες. «Αυτή είναι γνώμη μου. Η άποψη μου ότι θα πρέπει να είναι δραστική η απόφαση για τον συγκεκριμένο βουλευτή» υποστήριξε.


Έπειτα, ο κ. Παπαχριστόπουλος ως αγορευτής των ΑΝΕΛ για το πολυνομοσχέδιο με μέτρα και αντίμετρα, κατανοώντας την ατυχή δήλωσή του, ζήτησε συγγνώμη και ξεκαθάρισε πως ό,τι έγινε δεν ήταν απόρροια σκοπιμότητας. 

«Θέλω πριν πω οτιδήποτε γιατί μπορεί να έκανα λάθος πριν, ξέρω τι τράβηξε η κα. Κανέλλη από τον συγκεκριμένο βουλευτή και ίσως είναι λάθος, διότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Αν έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν το έκανα σκόπιμα», είπε από το βήμα της Βουλής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με την βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, να αντιδρά στην αναφορά του ονόματος της, ζητώντας το λόγο επί προσωπικού.

«Το όνομα μου στην αρχή της ομιλίας σας, ασχέτως ως αιτιολόγηση απολογίας για τη στάση σας, σας το απαγορεύω να το χρησιμοποιείται» τόνισε η κ. Κανέλλη.


Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…