Ο Ολάντ ξορκίζει το… pasokification μέσω Τσίπρα

[…]

hollande grece 1

Της Νικόλ Λειβαδάρη

Η Μέρκελ κάνει business με το προσφυγικό στην Τουρκία κι ο Ολάντ φέρνει 70 επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Και, παρ’ ότι πρώιμη, η νέα αναμέτρηση χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών στην Ευρώπη μπορεί να έχει ως κομβικό σταθμό την Αθήνα.

Είναι μια αναμέτρηση που δεν έχει μόνον – και κυρίως – οικονομικά χαρακτηριστικά. Είναι, πολύ περισσότερο, μια αναμέτρηση στρατηγικού πολιτικού χαρακτήρα την ώρα που οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές επιχειρούν να απεγκλωβιστούν από την θηλιά του δόγματος Μέρκελ και την ποδηγέτηση των χριστιανοδημοκρατών.

Εν ολίγοις, οι Γάλλοι θέλουν να κάνουν business στη μνημονιακή Ελλάδα, θέλουν όμως να ξορκίσουν και το δικό τους… pasokification. Και σ’ αυτή τη μάχη η καλύτερη ασπίδα για τον Φρανσουά Ολάντ ίσως είναι ο Αλέξης Τσίπρας – η δε επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή στέλνει μήνυμα στο Βερολίνο σε δύο επίπεδα, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό.

Τα λιμάνια, τα τρένα, τα αεροδρόμια

Στο οικονομικό μέτωπο, τα πρόσωπα και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Επικεφαλής των 70 επιχειρηματιών που θα συνοδεύσουν τον Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα θα είναι ο Pierre Coppay, ο ισχυρός άνδρας της Vinci, της εταιρίας-leader στον παγκόσμιο κατασκευαστικό κλάδο. Παρόντες επίσης θα είναι οι CEO κολοσσών του κλάδου της ενέργειας…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου από το tvxs.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ,…

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

Μια νέα έρευνα απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι η ιδανική διάρκεια για μια…