Ο Οικονόμου ανακοίνωσε αυτό που ξέραμε ήδη από τα τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν την Κυριακή

Αφού το τριήμερο πέρασε, έφτασε η στιγμή η κυβέρνηση να ενημερώσει και επίσημα για τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

5324175

Ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο Κ. Μητσοτάκης θα εορτάσει τη γιορτή της Ορθοδοξίας και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Ο πρωθυπουργός προσκλήθηκε σε γεύμα από τον Τούρκο Πρόεδρο, πρόσκληση που αποδέχθηκε.

Μόνο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε κάτι που ήταν ήδη γνωστό από χθες. Από το πρωί της Κ. Δευτέρας τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι έχει κλειδώσει για την Κυριακή  γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη. Η ελληνική πλευρά μέχρι σήμερα σφύριζε αδιάφορα…

“Οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις. Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συνάντηση με θετική διάθεση, χωρίς ψευδαισθήσεις και χωρίς διαφοροποιήσεις απο τις γνωστές θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

“Η τιμιότητα και η συνέπεια σε βάθος χρόνου είναι βασικά εχέγγυα επιβίωσης των λαών. Η ενότητα των Ελλήνων είναι άρρηκτη. Οι Έλληνες δεν ιστορικά αφελείς ώστε να παρασύρονται. Η Ελλάδα με τη στάση της στην εισβολή στην Ουκρανία αποδεικνύει την προσήλωσή της στο διεθνές δίκαιο. Έλαβε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη θέση εναντίον της ρωσικής εισβολής. Είμαστε και τώρα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Λογικές αναθεωρητισμού δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από κανένα”, συνέχισε ο κ. Οικονόμου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη