Newsroom

Newsroom

"Ο Ντόναλντ Τραμπ στο ντιβάνι": Ένας ψυχίατρος επιχειρεί κατάδυση στην ψυχή του αμερικανού προέδρου

Όλα ξεκινάνε από την μητέρα. Έτσι αρχίζει το βιβλίο του δρα Τζάστιν Φρανκ με τίτλο "Ο Τραμπ στο Ντιβάνι, μια κατάδυση στην ψυχή" του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, στο οποίο ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι μια απόμακρη μητέρα και ένας αυταρχικός πατέρας αποτελούν το κλειδί για να κατανοήσει κάποιος πώς ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε αυτός που είναι σήμερα: με παιδαριώδη συμπεριφορά, παρορμητικός και ακατάλληλος για να κατέχει αξίωμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

5b535df11dc524e5318b456a 1

“Ναι, θα πρέπει να φοβόμαστε”, δήλωσε στην εφημερίδα ο Φρανκ, ένας καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο George Washington. “Θα πρέπει να δεχτούμε ότι είναι ο πρόεδρος και θα πρέπει επίσης να δεχτούμε ότι δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει γιατί δεν μπορεί. Από τη στιγμή που θα αποδεχτούμε αυτά τα δύο, τότε θα μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε με τους φόβους μας”.

Σύμφωνα με τον Φρανκ, η δυναμική ανάμεσα στο βρέφος και στη μητέρα έχει μια σημαντική επίδραση στο ψυχολογικό προφίλ και την υγεία ενός ανθρώπου. Η μητέρα του Τραμπ, η Μαίρη Αν ΜακΛέοντ, έφθασε στη Νέα Υόρκη από τη νήσο Λιούις που ανήκει στις Εξωτερικές Εβρίδες (Σ.τ.Σ: οι Εβρίδες είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα κοντά στις δυτικές ακτές της Σκωτίας, το οποίο αποτελεί ένα εκτεταμένο και ποικιλόμορφο αρχιπέλαγος, διαιρείται σε δύο ομάδες, τις Εσωτερικές και τις Εξωτερικές Εβρίδες), το 1930.

Αφού εργάστηκε επί έξι χρόνια ως οικιακή βοηθός και γκουβερνάντα, παντρεύτηκε τον κτηματομεσίτη Φρεντ Τραμπ με τον οποίον απέκτησαν πέντε παιδιά.

Παρότι φλύαρος, ο πρόεδρος έχει μιλήσει ελάχιστα για την μητέρα του. Ενδεικτικό είναι ότι κατά τους πρώτους μήνες του στην προεδρία, η μοναδική φωτογραφία που υπήρχε πάνω στο γραφείο του, στο Οβάλ Γραφείο, ήταν του πατέρα του. Αργότερα πρόσθεσε και μια της μητέρας του.

“Δεν είχε ισχυρή μητρική παρουσία στη ζωή του”, επισημαίνει ο Φρανκ.

“Το μόνο που γνωρίζουμε από βιογραφικά του στοιχεία είναι ότι όταν ήταν δύο ετών, γεννήθηκε το τελευταίο παιδί στην οικογένεια, αλλά όταν η μητέρα του πήγε στο μαιευτήριο, δεν επέστρεψε αμέσως. Έπαθε αιμορραγία, υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις και λίγο έλειψε να πεθάνει και δεν υπήρξε σχεδόν καμία συζήτηση για το θέμα από την οικογένεια. Τα μεγαλύτερα αδέλφια πήγαιναν στο σχολείο σαν να μην συνέβαινε τίποτα ενώ ανησυχούσαν υπερβολικά για την μητέρα τους”.

Οι συχνές απουσίες της μητέρας του, σύμφωνα με τον Φρανκ, στέρησαν στον Τραμπ την ενσυναίσθηση.

“Ένα από τα πράγματα που κάνει κάποιος όταν αισθάνεται ότι τον αγνοούν και τον εγκατελείπουν με κάποιον τρόπο είναι να αναπτύξει περιφρόνηση γι αυτό το κομμάτι του εαυτού του. Μισείς την ίδια την αδυναμία σου και εκφοβίζεις και κάνεις τους άλλους να αισθάνονται αδύναμοι ή κοροϊδεύεις τους άλλους για να καταστεί σαφές ότι εσύ είσαι ο δυνατός και ότι δεν έχεις καμία ανάγκη”.

Ο Φρανκ υποστηρίζει επίσης ότι ο αυταρχικός πατέρας του Τραμπ είχε επίσης καταλυτική επιρροή στην παιδική του ηλικία, όταν ζούσαν στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

“Όταν ο πατέρας του ήταν εκεί διοικούσε το σπίτι σαν να είναι τύραννος…υπήρχαν τόσοι κανόνες που όλοι έπρεπε να κάνουν ό,τι έλεγε ο πατέρας. Νομίζω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φοβόταν τον πατέρα του. Ο πατέρας του τον έπαιρνε μονίμως παράμερα και του έλεγε ‘Πρέπει να είσαι δυνατός. Ποτέ να μη ζητάς συγγνώμη. Ποτέ να μην παραπονιέσαι. Ποτέ να μην λες ότι λυπάσαι. Θα πρέπει να μάθεις να είσαι killer. Πρέπει να είσαι ο βασιλιάς…”.

Στην ερώτηση αν νομίζει ότι ο Τραμπ είναι ικανός να αγαπήσει, απαντά ”όχι”. “…Νομίζω επίσης ότι ποτέ δεν ένιωσε να τον αγαπούν και θεωρώ ότι εν μέρει αυτός είναι και ο λόγος που στέλνει συνέχεια tweets και νιώθει ότι πρέπει να λέει κάθε τόσο ”Παίρνω Α+ ως πρόεδρος”, γιατί αν δεν έχει πάρει αγάπη, θα επανορθώνει αγαπώντας τον εαυτό του”.

Πηγή: The Guardian

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Σε διαφήμιση της BlackRock ο 20χρονος δράστης – Το προφίλ του δεν αποκαλύπτει τα κίνητρα (Video)

9918b900 black rock drastis

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Σε διαφήμιση της BlackRock ο 20χρονος δράστης – Το προφίλ του δεν αποκαλύπτει τα κίνητρα (Video)

Το βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων που έγινε viral στα social media, αποσύρεται.

Ντόναλντ Τραμπ: Νέο βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του – Πολίτες έβλεπαν τον άνδρα να παίρνει θέση για να πυροβολήσει

Καταγραφή 10

Ντόναλντ Τραμπ: Νέο βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του – Πολίτες έβλεπαν τον άνδρα να παίρνει θέση για να πυροβολήσει

Αρκετή ώρα πριν την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ ο ένοπλος άνδρας έπαιρνε θέση για…

Κρήτη: Τράγος στρογγυλοκάθισε σε αυτοκίνητο τουριστών και έγινε viral – «Καταλαβαίνεις ότι είσαι διακοπές στην Ελλάδα…» (video)

ΤΡΑΓΟΣ

Κρήτη: Τράγος στρογγυλοκάθισε σε αυτοκίνητο τουριστών και έγινε viral – «Καταλαβαίνεις ότι είσαι διακοπές στην Ελλάδα…» (video)

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ο τράγος να κάθεται ατάραχος στο…

Καιρός: Θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Παρασκευή – Νέο έκτακτο δελτίο (Video)

6273014

Καιρός: Θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Παρασκευή – Νέο έκτακτο δελτίο (Video)

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου, οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της…