Newsroom

Newsroom

Ο Νίκος Βούτσης καταγγέλλει τον οικονομικό αποκλεισμό του Documento

«Οφείλει η Κυβέρνηση να δώσει ολόκληρη τη λίστα, τα ποσά και τα κριτήρια με βάση τα οποία έκανε αυτόν το διαμοιρασμό. Θα επιμείνουμε απολύτως σε αυτό το ζήτημα»

EK Nikos Voutsis

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που μοίρασε τα ποσά της καμπάνιας για τον κορονοϊό και ιδιαίτερα τον εκκωφαντικό αποκλεισμό του Documento, προχώρησε, σήμερα ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την ενημερωτική εκπομπή των δημοσιογράφων Αντώνη Αντζολέτου και Απόστολου Μαγγηριάδη.

Ο κ. Βούτσης κατήγγειλε τον τρόπο και τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν η Κυβέρνηση και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας για να μοιράσουν στον Τύπο τα 20 εκ. ευρώ της καμπάνιας για την πανδημία του κορωνοϊού ενώ μάλιστα από τις 10 Απριλίου στην έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε προειδοποιηθεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για την τήρηση της διαφάνειας και συγκεκριμένων κριτηρίων που υπαγορεύονται από το νομοθετικό πλαίσιο.

Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν να γίνει μία αδιαφανής και απολύτως μεροληπτική διαδικασία κατά την οποία χρηματοδοτήθηκαν ανυπόληπτα sites και έμειναν εκτός ενίσχυσης ενημερωτικοί οργανισμοί όπως το Documento – όπως ο εκδότης του έχει δημόσια δηλώσει – αλλά και έγκυρες ενεργές πολιτικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, οι οποίες προφανώς δεν κάλυπταν τα «κριτήρια» του κ. Πέτσα και της Κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει σε αυτό το θέμα που όπως και το σκάνδαλο των vouchers του κ. Βρούτση δείχνουν την πρόθεση της Κυβέρνησης για εργαλειοποίηση της πανδημίας την ώρα που με αγωνία ο κόσμος προσπαθεί να επιβιώσει, τόνισε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Βούτσης καταγγέλλοντας την αδιαφανή και κυνική χρηματοδότηση των ΜΜΕ ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3:

«Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες έχουμε ανεβάσει το ζήτημα που κι εμένα προσωπικά μου έχει δημιουργήσει μία κατάπληξη γιατί υπάρχει ένα στοιχείο πολιτικού κυνισμού και αντιδημοκρατικής διάθεσης που αφορά στα κονδύλια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δόθηκαν στα μίντια για την καμπάνια του κορωνοϊού. Υπάρχει μία συστηματική απόκρυψη από πλευράς της Κυβέρνησης για το που και πως δόθηκαν αυτά τα κονδύλια. Να σας μεταφέρω και ρεπορτάζ για να γνωρίζετε. Ακριβώς πριν από δύο μήνες, πρέπει να ήταν 10 Απριλίου, μεσούσης της πανδημίας, είχαμε συγκαλέσει την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου ήρθε ο κ. Πέτσας και έγινε συζήτηση για όλο αυτό το ζήτημα και για τον τρόπο που θα γινόταν η ενίσχυση του Τύπου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξ’ αρχής τάχθηκε υπέρ της γενναίας ενίσχυσής του Τύπου τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο με διαφάνεια όμως και με συγκεκριμένα κριτήρια, μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που υπήρχε. Σε εκείνη τη συζήτηση και ενώ ακόμα δεν είχαν μοιραστεί τα κονδύλια από τη συγκεκριμένη εταιρεία που κι αυτό ήταν λάθος, προειδοποιήσαμε και ζητήσαμε διαφάνεια. Και ο κ. Πέτσας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας υποσχέθηκε ότι εφόσον ολοκληρωθεί αυτό το μοίρασμα με τα κριτήρια που είχαν βάλει, θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα κριτήρια και τα ονόματα των μίντια αλλά και τα ποσά που δόθηκαν. Όλα αυτά τα έχουμε ζητήσει ήδη και τα αρνήθηκε η Κυβέρνηση.

Επαναλαμβάνω γιατί είναι σημαντικό. Πριν από δύο μήνες, αναζητείστε και τα πρακτικά της Επιτροπής, ο κ. Πέτσας είχε δεσμευθεί ότι θα δοθούν αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Σήμερα ο κ. Πέτσας αρνείται να τα δώσει. Εκτός από ορισμένα Μέσα, κάποιες εφημερίδες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και κάποιες ιστοσελίδες, οι οποίες έχουν πει πόσα γλίσχρα ποσά πήρανε, άλλα Μέσα δεν πήρανε τίποτα. Το Documento για παράδειγμα που ως Οργανισμός δεν πήρε καθόλου χρήματα αλλά ενδεχομένως και άλλα Μέσα και ενεργές πολιτικές ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Οφείλει η Κυβέρνηση να δώσει ολόκληρη τη λίστα, τα ποσά και τα κριτήρια με βάση τα οποία έκανε αυτόν το διαμοιρασμό. Θα επιμείνουμε απολύτως σε αυτό το ζήτημα. Αυτό το θέμα και το σκάνδαλο των voucher αλλά και κάποια άλλα μικρότερα, τα οποία παρεισέφρησαν στις ΠΝΠ και ο ΣΥΡΙΖΑ με κόπο και βάσανο τα έφερνε στην επιφάνεια. Δεν είναι σωστό όταν υπάρχει πανδημία κι όλος ο κόσμος αυτοπεριορισμένος σφίγγει τα δόντια για να επιβιώσει, να επωφελείται η Κυβέρνηση και να προχωράει σε τέτοια μεγάλα λάθη και ολισθήματα».

Σοκ στη Γαλλία: Νεκρός νέος μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών

gallia parisi astunomia sen nteni

Σοκ στη Γαλλία: Νεκρός νέος μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών

Έντεκα άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις ανήλικοι, συνελήφθησαν και ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία και απόπειρα…

Πυροβολισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο: Σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου ο τραυματίας

έβρος

Πυροβολισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο: Σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου ο τραυματίας

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται πλέον ο 56χρονος συνοριοφύλακας, που δέχθηκε πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά…

Συγχαρητήρια Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη: «H συνάντηση με τη Χαρίτα Μάντολες μας εμπνέει όλους»

stefanos kasselakis 11

Συγχαρητήρια Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη: «H συνάντηση με τη Χαρίτα Μάντολες μας εμπνέει όλους»

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη να συναντηθεί με τη Χαρίτα Μάντολες, γυναίκα – σύμβολο του…

Τραμπ για απόσυρση Μπάιντεν: Θα καταγραφεί ως ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ

ap tramp

Τραμπ για απόσυρση Μπάιντεν: Θα καταγραφεί ως ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ

Μετά από ένα μήνα πιέσεων και αμφισβητήσεων προς το πρόσωπό του, ο Τζο Μπάιντεν αποσύρεται…