Ο Μητσοτάκης ένιωσε την ανάγκη από το Μοσχάτο, να πει πως λογοδοτεί στον ελληνικό λαό

Κάνει ότι μπορεί για να δικαιολογήσει την διαπλοκή και τις παραιτήσεις των στενών συνεργατών του, μετά τις αποκαλύψεις

μητσοτακης μοσχατο

Το μήνυμα πως δεν θα συγκυβερνήσει με κανέναν επανέλαβε σήμερα από τον πρώτο σταθμό της προεκλογικής του περιοδείας στο Μοσχάτο, ενόψει ευρωεκλογών, o Kυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο της πρότασης δυσπιστίας, αλλά και τις παραιτήσεις του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου, μετά την αποκάλυψη οτι είχαν συνάντηση με επιχειρηματία-εκδότη του alter-egο για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις.

O πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει ότι πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη… επανέλαβε ότι η κυβέρνηση, εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία. Φυσικά για αυτό ελέγχεται καθώς ήταν αποκαλυπτική η δήλωση απο το υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Μαρινάκη, Αντώνη Καρακούση, που ομολόγησε ότι «επί πέντε χρόνια απόλαυσαν (σ.σ κυβέρνηση απο τον όμιλο) πρωτοφανή υποστήριξη και προβολή, και στην πρώτη κριτική εξεγέρθηκαν». είπε ότι δείχνοντας

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανάμεσα σε Μαρινάκη και Μητσοτάκη-«Επί πέντε χρόνια απόλαυσαν πρωτοφανή υποστήριξη και στην πρώτη κριτική εξεγέρθηκαν»

 

Ωστόσο, ένιωσε την ανάγκη να πει πως λογοδοτεί στον ελληνικό λαό, μετά την μεγάλη πίεση, που δέχτηκε από την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στο κοινοβούλιο κατά την οποία έβαλε την υπογραφή του στη συγκάλυψη των Τεμπών, αφού δεν έδωσε απαντήσεις και αρκέστηκε μόνο σε επιθέσεις σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων.

Προσπαθώντας να κάνει το μαύρο – άσπρο ισχυρίστηκε ότι «συζήτηση αυτή ήταν πολύ αποκαλυπτική για τον τρόπο με τον οποίο δυστυχώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να εξακολουθούν να εργαλειοποιούν μια εθνική τραγωδία προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Μην έχοντας τίποτα να πουν στον ελληνικό λαό, αναμοχλεύουν τα ίδια και τα ίδια. Θέλω να τους απαντήσω γι ακόμα μία φορά ότι η προσοχή της παράταξής μας είναι στραμμένη πρώτα και πάνω απ’ όλα στα δικά σας προβλήματα, στα προβλήματα της κοινωνίας και στην επίλυσή τους».

Με το βλέμμα στις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και η παράταξη που σήμερα κάνει την Ελλάδα μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή είναι η μεγάλη δικιά μας παρακαταθήκη. Μια παρακαταθήκη η οποία γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη εν όψει των μεγάλων κρίσεων και των μεγάλων δυσκολιών που καλείται και σήμερα να αντιμετωπίσει η χώρα σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικής αστάθειας. Μιλώντας ειδικότερα για τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό το σκάφος της πατρίδας μας να παραμένει σταθερό και ασφαλές» πρόσθεσε.

Και τόνισε πως «οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές» για να αναφερθεί στα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας και να υποστηρίξει πως «το μέρισμα της οικονομικής ανάπτυξης επιστρέφεται στην κοινωνία».