Newsroom

Newsroom

Ο μικροομολογιούχος που μηνύθηκε από τον Κεδίκογλου στο Hot Doc Radio

Στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη μίλησε ο Σταμάτης Άγας, συντονιστής των μικροομολογιούχων για τις Κυκλάδες, στον οποίο…

simos kedikoglou

Στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη μίλησε ο Σταμάτης Άγας, συντονιστής των μικροομολογιούχων για τις Κυκλάδες, στον οποίο έκανε μήνυση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, και κατηγορείται για «διατάραξη ειρήνης και σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν πήρε ποτέ δάνειο, αλλά αποταμίευε τα χρήματά του, και η ίδια η τράπεζα τον συμβούλευσε για σιγουριά να τα επενδύσει στο ελληνικό Δημόσιο. «Έκανα το λάθος και εμπιστεύτηκα τα χρήματά μου στον Βενιζέλο, το Σαμαρά το Στουρνάρα, την Πιπιλή, και τώρα είμαστε άφραγκοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σχέσεις του με τη Νέα Δημοκρατία είναι «άριστες», από την περίοδο που ήταν νομάρχης η Φεβρωνία Πατριανάκου, και από το Μέγαρο Μαξίμου του έδωσαν το τηλέφωνο του Σίμου Κεδίκογλου για να του ζητήσει να ασχοληθεί με το θέμα των μικροομολογιούχων. Η γραμματέας του στην άλλη άκρη της γραμμής τον διαβεβαίωσε ότι «θα το κοιτάξουμε», και μετά από ενάμιση μήνα, όπως διηγήθηκε ο ίδιος, ο κ. Κεδίκογλου εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστώνη, χωρίς να πει κουβέντα για τους μικροομολογιούχους.

Τότε, συνέχισε, πήρε πάλι τηλέφωνο, και η γυναίκα που το σήκωσε του είπε σε έντονο ύφος «ακούστε κύριε, πρέπει να πληρώσετε όλοι τα δανεικά σας», και ο ίδιος της απάντησε πως θα πρέπει ο κ. Κεδίκογλου να αφήσει τους ξένους τρομοκράτες και να ασχοληθεί με τους Έλληνες «τρομοκράτες», τον οικοδόμο, την καρκινοπαθή που δεν έχει να αγοράσει τα φάρμακά της, και το πώς θα ξεσπάσει αυτός ο κόσμος.

Κατόπιν, όπως ανέφερε, βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με άλλους μικροομολογιούχους, όπου συμμετείχε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, και όταν επέστρεψε στη Σύρο, όπου ζει, τον κάλεσαν στην αστυνομία και τον συνέλαβαν, ενημερώνοντάς τον ότι είχε κατατεθεί σε βάρος του μήνυση από το Σίμο Κεδίκογλου.

Ο ίδιος, πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».